You are currently viewing Св Стефан-Будва-ОСТРОШКИ МАНАСТИР-Подгорица-Тирана 2021

 

ОСТРОШКИ  МАНАСТИР

(Св Стефан-Будва-Подгорица-Тирана)

Термин : 05.02.2021 – 07.02.2021

ПРОГРАМА:

1.ДЕН-Состанок на групата во 20:45 часот. Поаѓање кон Црна Гора (ноќно возење). Се патува  преку Албанија со попатни паузи  и царински формалности.

2.ДЕН-Пристигнување во Св.Стефан  панорамски разглед на најлуксузното летувалиште на Јадранот, потоа се патува до Будва. Разглед на Стариот град, слободно време за кафе, шопинг и други индивидуални активности. Вопладневните часови се поаѓа за Острошки Манастир,со попатна посета на Цетинскиот манастир и поклонување на моштите на Св Петар Цетињски и раката на Св.Јован Крстител. По разгледите се поаѓа за Острог. По пристигнувањето по желба искачување до Манастирот пешки или трансфер со локален минибус, сместување, разглед на Горниот Манастир.Присуство на попладневната служба и поклонување на моштите на Св.Василиј Острошки. Ноќевање во конак или во дворот на манастирот.

3.ДЕН-Можност за присуство на утринска служба во горниот или долниот манастир. По службата поаѓање за Македонија во утринските часови. Попатно се прави посета на храмот ХРИСТОВО ВОСКРЕСЕНИЕ во Подгорица. По посетите патот води преку Албанија со попатни паузи и посета на еден од најголемиот трговскиот центар ТЕГ во Тирана. Можност за шопинг, ручек кафе-пауза итн. Поаѓање кон Македонија, царински формалности и пристигнување во ноќните часови.

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ: 1,600 денари

Во цената е вклучено :

– Превоз на наведената релација со туристички автобус

– Организација и водство на патувањето

– Разглед на Св.Стефан, Будва, Цетински манастир, Храм Христово Воскресение и трговскиот центар ТЕГ во Тирана

– Пратител на групата

Во цената не е вклучено:

– Трансфер до Горниот Манастир со локално комбе (1еу по лице)

– Патничко осигурување

– Ноќевање во долниот конак (5еур по лице)—резервации во АГЕНЦИЈА !!!
– Ноќевање во Горниот конак е бесплатно доколку има слободни места кои се проверуваат по пристигнување во манастирот

– Туристичка такса во Острог (1 еур по лице)
– Туристичка такса во Цетиње (1 еур по лице)

СЛИКИ:

НАПОМЕНА!!!

– За реализација на овој аранжман се потребни минимум 35 патници.

УСЛОВИ:

 • За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници!!!
 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од пасош.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 5 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата (активностите по денови и датуми) за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета, државни или верски празници на одредена дестинација на одредени локалитети и сл.
 • Релациите кои се наведени како ТРАНСФЕР се реализираат со патнички возила или комбе.
 • Превозот ги слегува патниците на најблиската локација до сметувањето каде може да се паркира автобус.
 • 2 дена пред започнување на аранжманот Агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поаѓање.
 • Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.
 • Седиштата (местата) во автобусот се определуваат автоматски со бројот на резервација со пријавувањето на патниците со авансната уплата. Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10€ по лице (освен првиот ред, кој е резервиран за персоналот).

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ