11ти Октомври – Дубаи

11ти Октомври – Дубаи

ПРОГРАМА:

6 дена / 5 ноќи  / авионски превоз – авиокомпанија “FLY DUBAI”

1 ден (10.09.2020) БЕЛГРАД-ДУБАИ:

 Полетување на авионот за Дубаи во 14 часот. Слетување во Дубаи во 21.20 часот (варијабилни саатници согласно политика на авио компанија). Трансфер до хотелот и сместување. Ноќевање.

2 -5 ден (11.10-14.10.2020)  ДУБАИ – слободен ден за индивидуални активности или организирање на факултативни екскурзии:

Сместување во избраниот хотел на база наведената услуга, наутро инфо состанок и слободно време претпладне за индивидуални активности.

6 ден (15.10.2020) ДУБАИ-БЕЛГРАД:

Во раните утриснки часови трансфер на аеродром. Полетување на авионот од Дубаи во 09.05 часот. Слетување во Белград во 13 часот (варијабилни саатници согласно политика на авио компанија).

ЦЕНА:

Hampton by Hilton Dubai Al Barsha – 3*  – 560 ЕВРА/ НП

 • Трето возрасно лице на дополнително легло – 560 еур / во соба со 2 возрасни лица
 • Дете до 2-11 години на дополнително легло – 480 еур/ во соба со две возрасни лица 

НАПОМЕНА – Цените се ПАКЕТ цени дадени по лице за сместување во соодветниот тип на собастандард двокреветна/услуга ноќевање со појадок

Цената вклучува:

 • Повратен авионски билет на релација  Белград – Дубаи – Белград со FLYDUBAI (вклучен багаз рачен 7кг и чекиран 20кг, согласно политика на авио компанија, НЕ Е ВКЛУЧЕН ОБРОК ЗА ВРЕМЕ НА ЛЕТ – со доплата и претходна резервација);
 • Трансфер аеродром – хотел – аеродром ;  
 • 5 ноќевања во избраниот хотел/ тип на соба/ на база ноќевање со појадок согласно наведена услуга;
 • Организација и реализација на патувањето
 • Локална асистенција во Дубаи (овластен претставник на српски јазик)
 • Аеродромски такси

Цената НЕ вклучува:

 • Влезна виза за  Дубаи   – 85ЕУР по лице (задолжително за сите лица, вклучувајќи и дете и бебе )
 • Задолжително негативен ПЦР тест (96 часа изваден пред полетување)
 • ФАКУЛТАТИВНИ ИЗЛЕТИ И ОПЦИОНИ ИНДИВИДУАЛНИ ТУРИ – НА БАРАЊЕ
 • Патничко здравствено осигурување (ЗАДОЛЖИТЕЛНО)
 • Трансфер ДО/ ОД аеродром во Белград (на барање дополнително)
 • Останати индивидуални трошоци и индивидуални посети и факултативи
 • Туристичка такса која се плаќа директно во хотелот * туристичка такса само во Дубаи (TOURISM DIRHAM, по одлука на DTCM, а број D/000/152/1 87од 05.02.2014) која се плаќа од 31.03.2014 на рецепција во хотел на лице место при check in или при check out (2-4 EUR  по соба по ноќ согласно категоризација на хотелот и тип на соба).  
 • Во случај на апартман со повеќе соби таксата се плаќа за секоја соба според горе наведените критериуми.

Доплата и попусти:

 • Трето возрасно лице на дополнително легло – 560 еур / во соба со 2 возрасни лица
 • Дете до 2-11 години на дополнително легло – 480 еур/ во соба со две возрасни лица 

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од пасош.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 5 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата (активностите по денови и датуми) за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета, државни или верски празници на одредена дестинација на одредени локалитети и сл.
 • Потребни документи за виза: скенирана фотографија и пасош и податоци за патникот (валиден минимум 6 месеци од дата на враќање од патување)    
 • Износот за трошоците за визирање не се враќа во случај на неодобрување на виза од страна на имиграционо одделение на ОАЕ. Постои можност  имиграционото одделение да  побара дополнителни документи во зависнот од поединечни случаеви.   

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ