You are currently viewing 24 -ти Мај „Св. Кирил и Методиј“- ГРЦИЈА
Idyllic village Oia (Ia) on Santorini island, Greece with famous church with blue domes. Click for more images:

24 -ти Мај „Св. Кирил и Методиј“- ГРЦИЈА

ОПИС:

Продолжен викенд 21.05 – 24.05.2021

Искористете ги промотивните попусти за месец Мај и уживајте во вашите омилени хотели.

Услови за влегување во Р.Грција
Влез во Грција со негативен PCR тест (не постар од 72 часа) или потврда за вакцинација (минимум 14 дена по примена втора доза на вакцина)

ЦЕНОВНИК:

Simeon Hotel 3*- Metamorfosi / Chalkidiki-Sithonia

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум престој

1 ноќ

Тип на соба

Услуга

Капацитет на соба

30.04.21-25.05.21

Single Room

HB

1Ad

47

Single Room

HB

1Ad+1ch(0-1)

47

Single Room

HB

1Ad+1ch(2-12)

47

Double Comfort

HB

2Ad

68

Double Comfort

HB

2Ad+1ad

92

Double Comfort

HB

2Ad+1ch(0-1)

68

Double Comfort

HB

2Ad+1ch(2-12)

68

 

Bomo Kassandra Mare Hotel 4* / Nea Potidea / Chalkidiki-Kassandra

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум престој

1 ноќ

Тип на соба

Услуга

Капацитет на Соба

05.05.21-31.05.21

Double Deluxe

HB

2Ad

84

Double Deluxe

HB

2Ad+1ad

114

Double Deluxe

HB

2Ad+1ch(8-11)

84

Single Standard

HB

1Ad

44

Double Standard

HB

2Ad

60

Double Standard

HB

2Ad+1ad

81

Double Standard

HB

2Ad+1ch(8-11)

60

Double Standard

HB

2Ad+2ch(8-11)

75

 

Blue Dolphin Hotel 4* / Metamorfosi / Chalkidiki-Sithonia

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум престој

1 ноќ

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

28.04.21-31.05.21

Family Deluxe – Garden View

HB

2Ad

100

Single Room

HB

1 Ad

39

Double Room 

HB

2Ad

67

Double Room 

HB

2 Ad +1 ch(0-2)

67

Double Room 

HB

2 Ad + 1 ch (3-11)

67

Double Superior

HB

2Ad

74

Double Superior

HB

2 Ad +1 Ad

100

Double Superior

HB

2 Ad +1 ch(0-2)

74

Double Superior

HB

2 Ad + 1 ch (3-11)

74

 

Porfi Beach Hotel / 3+ stars (B Sup) / Nikiti / Chalkidiki-Sithonia

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум Престој

2 ноќи

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

30.04.21-03.06.21

Single Room 

BB

1Ad

36

Double Room 

BB

2Ad

47

Double Superior 

BB

2Ad

53

Double Superior 

BB

2Ad+1ad

72

Double Superior 

BB

2Ad+1ch(0-1)

53

Double Superior 

BB

2Ad+1ch(2-11)

53

Family Room Superior 

BB

2Ad

63

Family Room Superior 

BB

2Ad+1ad

84

Family Room Superior 

BB

2Ad+1ad+1ch(0-1)

84

Family Room Superior 

BB

2Ad+1ad+1ch(2-11)

84

 

Bomo Aristoteles Holiday Resort & SPA 4*/ Ouranoupolis / Chalkidiki-Mount Athos

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цените се по соба на ден во €

Минимум Престој

1 ноќ

3 ноќ

Тип на соба

Услуга

Капацитет на Соба

10.05.21-22.05.21

23.05.21-30.05.21

Double Room Garden View

AL

2Ad

120

133

Double Room for Sgl

AL

1Ad

122

128

Double Room for Sgl

AL

1Ad+1ch(0-2)

122

128

Double Room for Sgl

AL

1Ad+1ch(3-12)

122

128

Double Superior 4 pax

AL

2Ad+2ch(0-2)

129

151

Double Superior 4 pax

AL

2Ad+2ch(0-2)(3-12)

135

159

Double Superior 4 pax

AL

2Ad+2ch(3-12)

168

196

Family 2 Rooms

AL

2Ad+1ad

178

225

Family 2 Rooms

AL

2Ad+1ad+1ch(0-2)

178

225

Family 2 Rooms

AL

2Ad+1ad+1ch(3-12)

178

225

Family 2 Rooms

AL

2Ad+1ch(0-2)

131

167

Family 2 Rooms

AL

2Ad+1ch(3-12)

131

167

Family 2 Rooms

AL

2Ad+2ch(0-2)

131

167

Family 2 Rooms

AL

2Ad+2ch(0-2)(3-12)

131

167

 

Pomegranate Wellness Spa Hotel 5*(Deluxe) / Nea Potidea / Chalkidiki-Kassandra

Ценовник валиден до 15.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум Престој

3 ноќи

4 ноќи

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

27.04.21-24.05.21

25.05.21-03.06.21

Double Room Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad

135

169

Double Room Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ad

169

211

Double Room Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ch(0-11)

135

169

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad

188

233

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ad

234

292

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ad+1ch(0-1)

234

292

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ad+1ch(2-11)

234

292

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ch(0-1)

188

233

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+1ch(2-11)

188

233

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+2ch(0-1)

188

233

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+2ch(0-1)(2-11)

188

233

Junior Suite Eco – Athos View/Street View

HB

2Ad+2ch(2-11)

215

269

 

Sea Level Hotel 4*/ Polichrono / Chalkidiki-Kassandra

Ценовник валиден до 31.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум Престој

   

2 ноќи

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

13.04.21-31.05.21

Double Standard

BB

2Ad

78

Junior Suite 1 Broom – Sea View

BB

2Ad

152

Junior Suite 1 Broom – Sea View

BB

2Ad+1ch(0-6)

152

Junior Suite 1 Broom – Sea View

BB

2Ad+1ch(7-11)

152

Junior Suite -Sea View/Jacuzzi

BB

2Ad

152

Junior Suite -Sea View/Jacuzzi

BB

2Ad+1ad

179

Junior Suite -Sea View/Jacuzzi

BB

2Ad+1ch(0-6)

152

Junior Suite -Sea View/Jacuzzi

BB

2Ad+1ch(7-11)

152

Double Premium – Side Sea View

BB

2Ad

84

Double Superior – Side Sea View

BB

2Ad

92

Double Superior – Side Sea View

BB

2Ad+1ad

118

Double Superior – Side Sea View

BB

2Ad+1ch(0-6)

92

Double Superior – Side Sea View

BB

2Ad+1ch(7-11)

92

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad

152

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad

179

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad+1ch(0-6)

179

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad+1ch(7-11)

179

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad+2ch(0-6)

179

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad+2ch(0-6)(7-11)

179

Family Room – Side Sea View

BB

2Ad+1ad+2ch(7-11)

179

 

Poseidon Palace 4+*/ Leptokaria / Pieria

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум Престој 

1 ноќ

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

04.05.21-04.06.21

Single Room

HB

1Ad

50

Single Room

HB

1Ad+1ch(0-1)

50

Double Room

HB

2Ad

83

Double Room

HB

2Ad+1ad

113

Double Room

HB

2Ad+1ch(0-1)

83

Double Room

HB

2Ad+1ch(2-13)

83

Double Room

HB

2Ad+2ch(0-1)

83

Double Room

HB

2Ad+2ch(0-1)(2-13)

83

Double Room

HB

2Ad+2ch(2-13)

104

Double Superior

HB

2Ad+1ad+1ch(0-13)

130

Double Superior

HB

2Ad+2ch(0-13)

120

Family Room

HB

2Ad+1ad+1ch(0-13)

174

Family Room

HB

2Ad+2ch(0-13)

161

 

Royal Palace Resort & SPA 4*/ Platamonas / Pieria

Ценовник валиден до 25.05.2021

Цена по соба на ден во €

Минимум Престоj

2

2

Тип на Соба

Услуга

Капацитет на Соба

03.05.21-20.05.21

21.05.21-31.05.21

Single Room

HB

1Ad

62

70

Single Room

HB

1Ad+1ch(0-1)

62

70

Double

HB

2Ad

78

87

Double

HB

2Ad+1ad

104

117

Double

HB

2Ad+1ch(0-1)

78

87

Double

HB

2Ad+1ch(2-12)

78

87

 

Цената вклучува:

 • Сместување во извбраниот тип на соба и хотел со дадената услуга.

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

  • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
  • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
  • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ