8ми Декември – Врњачка Бања

8ми Декември – Врњачка Бања

ПРОГРАМА:

Прв ден: 06.12.2020 (недела)

Состанок на групата наутро во 03.30 часот во Кавадарци, 05:00 во Скопје и 05:30 часот во Куманово и тргнување кон Врњачка Бања со попатни паузи за царински формалности и одмори. Пристигнување во Врњачка Бања  во претпладневните часови. Слободно време за разглед и прошетка низ центарот на Врњачка Бања, време за индивидуален ручек и слободни активности. Сместување на групата во хотел „Zepter 4*, во двокреветни соби, кој се наоѓа на извонредна локација  во строгиот центар на Врњачка Бања. Слободно попладне за индивидуални активности и користење на СПА центарот на хотелот (внатрешен базен, сауна,џакузи …). Вечера. Ноќевање.

Втор ден: 07.12.2020 (понеделник)

Појадок. По појадокот можност за користење на базенот со термална минерална вода во хотелот. Слободен ден за индивидуални активности и прошетка по познатата Променада, можност за шопинг во многуте продавници и посета на прочуениот пазар каде што можете да купите познати млечни производи од домашно потекло. Вечера. Ноќевање.

Трет ден: 08.12.2020 (вторник)

Појадок. Слободно време за прошетка и шопинг до тргнување. Одјавување од хотелот и заминување кон Македонија со попатна посета на Врање за прошетка, индивидуален ручек и шопинг. Пристигнување во вечерните часови.

ЦЕНА:

7.370 денари по лице

Цената вклучува:

 • Превоз со туристички автобус на наведената релација (50% пополнетост на автобус по протокол)
 • Сместување во Хотел Zepter 4**** на база 2 полупансиони (појадок и вечера) во двокреветни соби
 • Wi-Fi интернет
 • Користење на СПА центарот на хотелот (внатрешен базен со термална минерална бања, сауна и џакузи)
 • Посета на Врање
 • Организација, реализација и лиценциран придружник на патувањето

Цената НЕ вклучува:

 • Туристичка такса 150 денари по лице за две ноќи (се плаќа во агенција)
 • Индивидуални трошоци
 • Задолжително патничко осигурување (информации во агенција)

УСЛОВИ:

 • За реализација на аранжманот потребни се минимум 30 патници!!!
 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од пасош.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 5 дена пред поаѓање.
 • Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата (активностите по денови и датуми) за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета, државни или верски празници на одредена дестинација на одредени локалитети и сл.
 • Релациите кои се наведени како ТРАНСФЕР се реализираат со патнички возила или комбе.
 • Превозот ги слегува патниците на најблиската локација до сметувањето каде може да се паркира автобус.
 • 2 дена пред започнување на аранжманот Агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поаѓање.
 • Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.
 • Седиштата (местата) во автобусот се определуваат автоматски со бројот на резервација со пријавувањето на патниците со авансната уплата. Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10€ по лице (освен првиот ред, кој е резервиран за персоналот).

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ