You are currently viewing Аурора Ресорт & СПА 5* – Берово

Со надморска височина од 1100 метри, ресортот е сместен во источниот планински дел на Македонија, близу до градот Берово, веднаш над Беровското езеро и прекрасниот кањон на Малешевските планини. Точно овој регион, често именуван како мала Швајцарија, се наоѓа еден од четирите воздушни коридори во светот, збогатен со огромно количество на кислород, претворајќи го ресортот во беспрекорно чиста воздушна бања.
Изграден од природни елементи, со употреба на вулкански камен и дрво, оплеменет со различни видови на растенија и дрва кои го претвораат ресортот во прекрасна ботаничка градина, збогатен со секојдневниот пој на птиците, припитомени во куќарките соецијално изработени за нив и потставени по боровите кои го опкружуваат комплексот, ресортот е вистинска хармонична бајка. Со своите содржини како: world-class СПА центар, Ресторан што претставува уметничко ремек дело, пет ѕвездено сместување, прекрасни базени, беспрекорна услуга од светска класа и богати и интересни планински содржини, го прават овој луксузен сепак интимен комплекс Вашето совршено бегство од секојдневието…

АУРОРА РЕСОРТ & СПА 5* (Берово)

Мало парче рај, од мир и спокојност, создадено за незаборавни искуства.

 

Долгогодишната успешна работа во областа на туризмот, посветеноста и професионалноста и овозможи на Аурора Турс да биде горд сопственик на овој луксузен 5* хотелски комплекс, кој после речиси 10 годишна интензивна градба започна со работа во 2011 година.

 

На окулу 160км од Скопје, односно на помалку од 2 часа возење, ресортот е сместен во источниот планински дел на Македонија со надморска височина од 1100 метри, близу до градот Берово, веднаш над Беровското езеро и прекрасниот кањон на Малешевските планини.

Токму во овој регион, често именуван како мала Швајцарија, се наоѓа еден од четирите воздушни коридори во светот, збогатен со огромно количество на кислород, претворајќи го ресортот во беспрекорно чиста воздушна бања.

Изграден од природни елементи, со употреба на вулкански камен и дрво, оплеменет со различни видови на растенија и дрва налик ботаничка градина, збогатен со живописен природен резереват во кој слободно живеат срнички, зајачиња и други животинчиња, ресортот е вистинска хармонична бајка.

 

Со своите содржини меѓу кои е прекрасниот и убедливо најфотографираниот инфинити базен во Македонија; СПА центарот; Ресторан во кој освен во врвната храна може да се ужива и во уметнички ремек дела на најпознати наши и светски автори; баровите со големи надворешни или затворени тераси; комфорните и модерни соби со прекрасен поглед; беспрекорната услуга од светска класа, како и големиот избор од други интересни планински содржини, го прават овој луксузен a сепак интимен комплекс совршено бегство од секојдневието – место за вистински одмор. 

 

Хотелот е исто така максимално подготвен и специјализиран да одговори на сите видови корпорациски барања и услуги вклучувајќи ги активностите на тим билдинг, состаноци, конгреси, семинари, самити и конференции.

А за вашите прослависвадбивенчавки и други специјални моменти кои се паметат цел живот, Аурора Ресорт и Спа е вистинскиот избор…

 


Infinity Pool

infinity.jpg  infinity 2.jpg  infinity 5.jpg

 

infinity 3.jpg  PSX_20200517_230030.jpg  infinity 6.jpg


General Views

General views.jpg  general views 10.jpg  general views 11.jpg

 

general views 12.jpg  general views 2.jpg  general views 3.jpg

 

general views 4.jpg  general views 5.jpg  general views 6.jpg

 

general views 7.jpg  general views 8.jpg  general views 9.jpg

 

GENERAL_VIEWS_17.jpg  GENERAL_VIEWS_16.jpg  GENERAL_VIEWS_18.jpg


Animals

animals.jpg  animals 2.jpg  animals 3.jpg

 

animals 6.jpg  animals 7.jpg  animals 5.jpg


Winter Fairytales

winter.jpg  winter 5.jpg  winter 6.jpg

 

winter 7.jpg  winter 8.jpg  winter 9.jpg

 

winter 2.jpg  winter 3.jpg  winter 4.jpg


Accommodation

room.jpg  room 2.jpg  room 3.jpg


Natural Surroundings

nature 4.jpg  nature 3.jpg  nature 5.jpg

 

nature 2.jpg  nature 6.jpg  nature.jpg


Weddings

WEDDING.jpg  WEEDING 2.jpg  WEDDING 3.jpg

 

wedding 4.jpg  WEDDING 7.jpg  WEEDDING 6.jpg


Activities & Amenities

activities 4.jpg  activities 6.jpg  activities 9.jpg

 

activities.jpg  activities 2.jpg  activities 7.jpg

 

14468730_1430480313648090_2701542974754470252_o.jpg  16105636_1556773881018732_5514563781642102959_n.jpg  13418907_1330190853677037_5869276350796068769_n.jpg


Dining

dining 4.jpg  dining 1.jpg  dining 3.jpg

 

dining 8.jpg  dining 7.jpg  dining 6.jpg

 

PSX_20200517_230424.jpg  dining_9.jpg  dining_10.jpg

 

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Влез во СПА центарот и користење сите негови содржини на деца под 10 години не е препорачливо. За деца од 10 до 12 год, придружба на родител е неопходна и е дозволено само користење на внатрешниот базен;

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ