You are currently viewing AVA Luxury Apartments – Калитеа 2023

AVA Luxury Apartments – Калитеа 2023

ОПИС:

Локација: AVA Luxury Apartments се сместени во строгиот центарот на Калитеа, каде што има многубројни продавници, ресторани, кафичи……. Вилата е целосно реновирана во 2020 година. AVA Luxury е висококвалитетен објект и како таков е еден од најбараните објекти, па се препорачува за сите категории на туристи.

Студиа: Сместувачките единици се наоѓаат на приземје, прв, втор или трет спрат. Студиа за две, три и четири особи, апартман за 5 особи, кои се комплетно опремена со кујна, сопствен тоалет, ТВ, клима уред и Wi-Fi.

Плажа: 200 метри до плажа.

ЦЕНОВНИК: 

Период 01.05-01.06. 01.06-11.06 11.06-21.06 21.06-01.07 01.07-11.07 11.07-21.07 21.07-20.08 20.08-30.08 30.08-09.09 09.09-19.09
Студио 2лица 39€ 42€ 50€ 65€ 76€ 82€ 88€ 85€ 68€ 55€
Студио 3 лица 42€ 53€ 65€ 85€ 98€ 108€ 115€ 110€ 93€ 77€
Студио 4 лица 47€ 58€ 75€ 95€ 105€ 110€ 120€ 120€ 105€ 90€
Апартман 5 лица 60€ 70€ 85€ 105€ 118€ 120€ 140€ 125€ 115€ 96€

Цените се дадени во евра, уплата исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд

Цената вклучува:

 • Цените се за наем на студио на ден за една ноќ!!!
 • клима
 • интернет
 • Минимум престој 3 ноќевања

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 • Дете до 5 години – бесплатно (во легло со родителите)

СЛИКИ:  

Услови:  

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 15 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

 Отказ на резервации:  

 • За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.
 • Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација
 • Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

Останати услови и попусти:  

 • Можност за плаќање од 6-12 рати преку СН кредити.
 • Патниците слегуваат на најблиската локација до сметувањето каде може да се паркира автобус,
 • При сместувањето влегувате во чисти соби, но за време на престојот сами се грижите за хигиената.По завршување на Вашето летување, должни сте апартманот да го оставите во пристојна(чиста) состојба.
 • Во случај на причинета штета за време на престојот,корисникот на апартманот ја надоместува штетата на сопственикот на вилата на лице место
 • Препорачуваме патничко осигурување (информации во агенцијата),
 • Минимум 1 ден пред секое поаѓање Ве замолуваме да се информирате во Агенција.

 Приговори и поплаки:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице. Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм. 

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ