8ми Декември – Кипар

8ми Декември – Кипар Кипар е островска држава во Средоземното море, трет по големина. Потеклото на името има повеќе толкувања: од […]

Christmas Market – Виена

Christmas Market – ВИЕНА ВИЕНА – Престолнина на една од најзначајните европски империи, царски град и место на вкрстување на […]

Christmas Market – Прага

Christmas Market – ПРАГА Прага – европска метропола на културата, главен град на Чешка, златен град, град на стотици кули, […]