Канали е приморско место во областа Превеза северозападна Грција, се наоѓа на брегот на Јонското Море, 12km северно од Превеза и 35km од Лефкада. На 6km од ова место е лоциран античкиот град Епир. Местото располага со пространа песочна плажа со голем број на кафе барови, бутици слична на таа во популарното туристичко место Врахос.

Не се пронајдени написи.