You are currently viewing Hotel Amira 5* – Bansko, Bugarija 2021/2022

AMIRA 5* BANSKO   

 

AMIRA 5* BANSKO 2021/2022 www.hotelamira.bg

1

01.12.2021
26.12.2021

27.12.2021
01.01.2022

02.01.2022
14.03.2022

15.03.2022
31.03.2022

ЦЕНА ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА –НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК

STANDARD

 

DOUBLE ROOM

114

200

168

114

SINGLE ROOM

113

199

167

113

DBL 1+1 CHD (6-11,99)

114

200

168

114

SGL 1+1 CHD (0-5,99)

114

200

168

114

DBL 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

115

201

169

115

STUDIO

 

STUDIO

140

254

206

140

STUDIO+EXTRA BED

195

309

260

195

STD 1+1 CHD (6-11,99)

140

254

206

140

STD 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

141

255

207

141

STD 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

183

298

249

183

STD 2+1 CHD (6-11,99)

183

298

249

183

STD 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

184

299

250

184

1 BEDROOM APARTMENT

 

APARTMENT 2 AD

179

321

260

179

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED

233

375

314

233

APP 1+1 CHD (6-11,99)

179

321

260

179

APP 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

180

322

261

180

APP 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

222

364

303

222

APP 2+1 CHD (6-11,99)

222

364

303

222

APP 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

223

365

304

223

1 BEDROOM APARTMENT LUX

 

APARTMENT 2 AD

277

489

398

277

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED

331

543

452

331

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED [2. ADL]

385

597

506

385

APP 1+1 CHD (6-11,99)

277

489

398

277

APP 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

278

490

399

278

APP 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

320

532

441

320

APP 2+1 CHD (6-11,99)

320

532

441

320

APP 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

321

533

442

321

APP 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

363

575

484

363

APP 3+1 CHD (6-11,99)

374

586

495

374

APP 3+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

375

587

496

375

ЦЕНА ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА- ПОЛУПАНСИОН

STANDARD

 

DOUBLE ROOM

140

237

195

140

SINGLE ROOM

139

236

194

139

DBL 1+1 CHD (6-11,99)

140

237

195

140

SGL 1+1 CHD (0-5,99)

140

237

195

140

DBL 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

141

238

196

141

STUDIO

 

STUDIO

167

281

232

167

STUDIO+EXTRA BED

235

349

300

235

STD 1+1 CHD (6-11,99)

167

281

232

167

STD 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

168

282

233

168

STD 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

223

338

289

223

STD 2+1 CHD (6-11,99)

223

338

289

223

STD 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

224

339

290

224

1 BEDROOM APARTMENT

 

APARTMENT 2 AD

206

348

287

206

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED

273

415

354

273

APP 1+1 CHD (6-11,99)

206

348

287

206

APP 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

207

349

288

207

APP 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

262

404

343

262

APP 2+1 CHD (6-11,99)

262

404

343

262

APP 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

263

405

344

263

1 BEDROOM APARTMENT LUX

 

APARTMENT 2 AD

303

515

424

303

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED

371

583

492

371

APARTMENT 2 AD+EXTRA BED [2. ADL]

439

651

560

439

APP 1+1 CHD (6-11,99)

303

515

424

303

APP 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

304

516

425

304

APP 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

360

572

481

360

APP 2+1 CHD (6-11,99)

360

572

481

360

APP 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

361

573

482

361

APP 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99)

417

629

538

417

APP 3+1 CHD (6-11,99)

428

640

549

428

APP 3+2 CHD (0-5,99) (6-11,99)

429

641

550

429

Такса

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Минимум престој

1

5

3

1

Отказ

Под 7 дена 1 ноќ

Под 21 ден 1 ноќ

Под 7 дена 1 ноќ

Под 7 дена 1 ноќ

No Show

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

Цената вклучува:затворен базен, финска сауна, парна бања,инфрацрвена сауна, фитнес,

џакузи, ски гардероба,паркинг, интернет, трансфер до гондолата

Доплата за Новогодишна вечера 145 ЕУР за возрасни , 75 ЕУР за деца од 6-11.99 год. и 20 ЕУР за деца од 0-5.99 за гости на база ноќевање со појадок. 130 ЕУР за возрасни, 70 ЕУР за деца од 6-11.99 год. и 20 ЕУР за деца од 0-5.99 год. за гости на база полупансион

ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =61.80 МКД

7=6,8=7 ЗА ПРЕСТОЈ ВО ПЕРИОД ОД 01.12 ДО 26.12.2021 И ОД 02.01 ДО 31.03.2022

 

Цената вклучува:

 • цена по соба на ден услуга ноќевање со појадок/појадок и вечера
 • затворен базен
 • финска сауна
 • парна бања
 • инфрацрвена сауна
 • фитнес
 • џакузи
 • ски гардероба
 • паркинг
 • интернет
 • трансфер до гондолата

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

Доплата и попусти:

Доплата за Новогодишна вечера за гости на база ноќевање со појадок.

-145 ЕУР за возрасни 

-75 ЕУР за деца од 6-11.99 год.

– 20 ЕУР за деца од 0-5.99 

Доплата за Новогодишна вечера за гости на база полупансион:

-130 ЕУР за возрасни

70 ЕУР за деца од 6-11.99 год.

20 ЕУР за деца од 0-5.99 год. 

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.