You are currently viewing Хотел Капри 3* – Битола 2022

Хотел Капри 3* – Битола

ОПИС:

Капацитет 15 двокреветни соби од кои 2 со брачен кревет, и 5 студија ( 2 студија  со по 3 одделни кревети и еден доплнителен клик клак кревет/ 3 студија со француски лежај и допонителен кревет )
Сите соби располагаат со ТВ-плазма, телефон,интернет, WC, фен за коса ,централно ладење и греење,картичка за осветление. Студиата располагаат со ТВ-плазма, телефон и интеренет, WC, фен за коса, минибар , кликклак и масичка со 2 фотељи, централно ладење и греење,картичка за осветление. Интернет конекција (Т-Home complete comfort + Интернет со брзина до 16 Mbps/1 Mbps) во целиот објект, – сопствен паркинг за 80 возила и непречено паркирање и движење на автобуси. Ресторанската сала и летната тераса се опремени да работат во исто време на двата шанкови.

ЦЕНОВНИК:2022

 • 1/1 стандард соба – ноќевање со појадок 1550 мкд
 • 1/1 комфорт соба – ноќевање со појадок 1840 мкд
 • 1/1 студио – ноќевање со појадок  2150 мкд
 • 1/2 стандард соба- ноќевање со појадок  2450 мкд,
 • 1/2 комфорт соба-ноќевање со појадок 2750 мкд
 • 1/3 комфорт соба или студио 3330 мкд
 • Деца до 6 години бесплатно
 • Деца од 7-12 години 50% од цената за возрасен
 • Дополнителен оброк 480 мкд

Цената вклучува:

 • Цена по лице ноќевање со појадок
 • Паркинг
 • Интернет

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ