You are currently viewing Хотел Меркур Врњачка Бања 2024

ОПИС:

Хотел Меркур се наоѓа во центарот на Врњачка Бања, веднаш до паркот Врњачка и шеталиштето.
Гостите имаат пристап до затворен базен со термална вода, фитнес центар, масажи и третмани за тело. Сите соби се климатизирани, со кабловска телевизија и минибар. Може да престојувате во премиум, супериор или милениум соби.
За гостите се грижи и тим од 40 лекари специјалисти. Меркур има физички блок и дежурна амбуланта. Хотелот Меркур има и модерен велнес центар – римски извор (Фонс Романус). Сместено е во зградата на Термичка минерална бања во паркот Врњачка. Тој нуди третмани со минерална кал, сауна, парна бања, поток Кнајп, џакузи и термален базен. Исто така, постојат различни видови на масажи (релаксација, антистрес, спортска масажа како и антицелулитни третмани, маникири, педикири и третмани за лице. Уживајте сè што е обезбедено од медицинскиот центар за естетика, центарот за пелоиди и балнео.

Со што е горд Меркур:
-лековити минерални води
-лековита минерална кал
-современи дијагностички методи
-специјализиран медицински тим
-модерна медицинска опрема

ЦЕНОВНИК

Стандартен пакет со важност:

Тип на соба:  01.11.2023 – 29.02.2024
НП ПП Wellness -ПП
Милениум 1/1 (единечен) 57 € 60 € 75 €
Милениум 1/2 49 € 52 € 67 €
Милениум 1/1 (брачен) 70 € 73 € 88€
Милениум плус 1/1 (единечен) 62 € 65 € 80 €
Милениум плус 1/1 (брачен) 54 € 56 € 72 €
Милениум плус 1/2 76€ 79 € 94€
Супериор 1/1 (брачен) 78€ 81 € 96€
Супериор 1/2 (брачен) 55€ 58 € 73€
Премиум 1/1 (брачен) 88€ 91 € 106€
Премиум 1/2 (брачен) 62€ 65 € 80€
Сјут 1/1 92€ 95 € 110€
Сјут 1/2 65€ 68€ 83€
Сјут 1/3 / 1/4 58€ 61€ 76€
Резиденс 1/1 142 € 145 € 160€
Резиденс 1/2 101€ 104€ 119€
Резиденс 1/3 / 1/4 91€ 93€ 109€

 

Стандартен пакет со важност:

Тип на соба:  01.05-30.06 и 01.11-30.11.2024
НП ПП Wellness -ПП
Милениум 1/1 (единечен) 60 € 63 € 82 €
Милениум 1/2 52 € 55 € 74 €
Милениум 1/1 (брачен) 74 € 77 € 96 €
Милениум плус 1/1 (единечен) 65 € 68 € 87 €
Милениум плус 1/1 (брачен) 80 € 83 € 102 €
Милениум плус 1/2 57€ 59 € 79€
Супериор 1/1 (брачен) 82€ 85 € 104€
Супериор 1/2 (брачен) 58€ 70 € 80€
Премиум 1/1 (брачен) 93€ 96 € 115€
Премиум 1/2 (брачен) 66€ 69 € 88€
Сјут 1/1 97€ 100 € 119€
Сјут 1/2 68€ 71€ 90€
Сјут 1/3 / 1/4 61€ 64€ 83€
Резиденс 1/1 150 € 153 € 172€
Резиденс 1/2 107€ 109€ 129€
Резиденс 1/3 / 1/4 96€ 99€ 118€

 

Стандартен пакет со важност:

Тип на соба:  01.07-31.10.2024
НП ПП Wellness -ПП
Милениум 1/1 (единечен) 64 € 67 € 86 €
Милениум 1/2 55 € 58 € 77 €
Милениум 1/1 (брачен) 79 € 82 € 100 €
Милениум плус 1/1 (единечен) 70 € 72 € 91€
Милениум плус 1/1 (брачен) 85 € 88 € 91 €
Милениум плус 1/2 60€ 63 € 107€
Супериор 1/1 (брачен) 87€ 90 € 82€
Супериор 1/2 (брачен) 61€ 65 € 109€
Премиум 1/1 (брачен) 99€ 102 € 84€
Премиум 1/2 (брачен) 70€ 73€ 92€
Сјут 1/1 103€ 106 € 125€
Сјут 1/2 73€ 76€ 95€
Сјут 1/3 / 1/4 65€ 68€ 87€
Резиденс 1/1 160 € 162 € 181€
Резиденс 1/2 114€ 116€ 135€
Резиденс 1/3 / 1/4 102€ 104€ 135€

 

Стандартен пакет со важност:

Тип на соба:  01.12-31.12.2024
НП ПП Wellness -ПП
Милениум 1/1 (единечен) 57 € 60 € 79 €
Милениум 1/2 49 € 52 € 71 €
Милениум 1/1 (брачен) 70 € 73 € 92 €
Милениум плус 1/1 (единечен) 62 € 65 € 84€
Милениум плус 1/1 (брачен) 53 € 56 € 98€
Милениум плус 1/2 76€ 79 € 75€
Супериор 1/1 (брачен) 78€ 81 € 100€
Супериор 1/2 (брачен) 55€ 58 € 77€
Премиум 1/1 (брачен) 88€ 91 € 110€
Премиум 1/2 (брачен) 62€ 65 € 83€
Сјут 1/1 92€ 95 € 113€
Сјут 1/2 65€ 68€ 87€
Сјут 1/3 / 1/4 58€ 61€ 80€
Резиденс 1/1 142 € 145 € 164€
Резиденс 1/2 101€ 104€ 123€
Резиденс 1/3 / 1/4 91 € 94€ 112€

 

Цените се дадени по лице за едно ноќевање

Услови:

  • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
  • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
  • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

Отказ на резервација:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

  • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
  • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
  • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
  • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

Приговори и поплаки:

  • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
  • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
  • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ