You are currently viewing Хотел „Планинка“ – Куршумлиска бања 2023

ХОТЕЛ   ПЛАНИНКА

Куршумлијска бања е една од најпознатите бањи во Србија со најславно минато. Позната е по разновидните, многу лековити топли и минерални води, особено по минералната кал. Се наоѓа во продолжетокот на сливот на долината на Бањска река, на 442 m.a.s.l., 11 km југозападно од Куршумлија.

Куршумлијска Бања има пет групи топли извори (25-68°C) и минерални води, кои според своите балнеолошки својства се едни од најценетите во Европа. Главната бушотина дава повеќе од 20 l/s вода. Тоа е јаглеродна киселина, сулфид, минерал, јаглеводороден натриум од типот, силициум, литиум и флуор хипертермија.

                                       Април – Декември 2023

Wellnes пакет 69
Медицински пакет 74

ЦЕНИТЕ СЕ ИЗРАЗЕНИ ВО ЕУР, ПЛАЌАЊЕ  ВО ДЕНАРСКА ПРОТИВВРЕДНОСТ  1 ЕУР   62 МКД

Wellnes пакет вклучува:

 • Лекарски прегледи кај дежурните лекари за време на престојот;
 • Докторска здравствена контрола: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, 
 • Сместување во стандардна двокреветна соба
 • Оброци на база полупансион, појадок и вечера (шведска маса)
 • Користење на отворено-затворен базен и детски базени
 • Користење на сала за забава (пинг- понг, билијард)
 • Користење на теретана
 • Користење на детската игротека
 • Користење на велнес центарот „Бањка“. (Комплекс од 8 базени со термална вода, Сауна, Солена соба, Парна бања, Ладна пештера, Тепидариуми, Kneipp патека, Соба за релаксација)
 • Такса за престој и осигурување

Медицинскиот пакет вклучува:

 • Лекарски прегледи кај дежурните лекари за време на престојот;
 • Докторска здравствена контрола: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, изработка на отпусна листа;
 • Сместување во стандардна двокреветна соба
 • Оброци на база полупансион, појадок и вечера (шведска маса)
 • Користење на отворен-затворен базен и детски базени
 • Користење на сала за забава (пинг понг, билијард)
 • Користење на теретана
 • Користење на детската игротека
 • Користење на велнес центарот „Бањка“. (Комплекс од 8 базени со термална вода, Сауна, Солена соба, Парна бања, Ладна пештера, Тепидариуми, Kneipp патека, Соба за релаксација)
 • Такса за престој и осигурување
 • Електротерапија (дијадинамика, интерферентни струи, TENS, мускулен стимулатор, solux ламба)
 • Хидромасажа во медицинска вода (бисерна бања)
 • Примена на медицински кал (до две апликации)
 • Сите терапии се спроведуваат по препорака на лекар и по лекарски преглед
 • Терапиите ги одредува бањскиот лекар според индикации, а се вршат секојдневно и за време на викенди и празници.

Доплати:

 • Еднокреветна соба: 9 € на ден.
 • Престој во комфорни соби: 5 € по лице на ден.
 • Престој во апартман: 9 € по лице на ден.
 • Деца до 7 години се сместуваат бесплатно, од 7-10 години плаќаат 50% од наведените цени при придружба на двајца возрасни.
  – Напомена: специјалниот попуст за деца ги исклучува другите попусти и промоции.

Услови:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот икопија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс  1€ = 62мкд.

Отказ на резервација:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежнитеоргани, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

Приговори и поплаки:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден одсместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ