You are currently viewing Хотел Сунце 4* – Соко Бања 2024

HOTEL SUNCE 4*- SOKO BANJA

Во најубавиот дел на брегот на реката Моравица и опкружен со зеленило и прекрасни пејсажи, хотел Сунце ги рашири рацете во желбата да ви овозможи незаборавни моменти на одмор и релаксација.
За време на вашиот престој, можете да уживате во:
– модерно опремени и удобни сместувачки единици (124 сместувачки единици)
– богатата понуда на нашиот WELLNESS & SPA центар кој се простира на 1300 м2 со два внатрешни и еден отворен базен, голем број сауни, парни бањи, тепидариум, хидромасажна бања, солена соба
– вкусна храна во нашите два ресторани (пансион и a la carte) и омилени пијалоци во лоби барот.
До хотелот има пешачки патеки, а Сокобања е надалеку позната по квалитетот на воздухот. Многумина овде ги обновуваа духот и телото, а најпознати меѓу нив секако се Бранислав Нушиќ и Иво Андриќ.
Ве известуваме дека по речиси 5 години голем труд и работа ги отвораме вратите на хотелот Сунце кој е целосно реновиран во согласност со потребите на современиот гостин. Во 1977 година, кога за прв пат беше отворен хотелот „Сунце“, тој беше предводник на хотелската и туристичката понуда на бањата, а нашата желба е да и го вратиме стариот сјај и некогашниот углед на таа зграда.
Сега, со голема гордост, ви претставуваме уникатен хотел во југоисточна Србија, кој ќе помогне да се промовира оваа област и регионот, но да биде вистински претставник на српската гостопримливост и срдечност.
Нашата визија е да донесеме нова димензија на туризмот во Сокобањ, да угостиме луѓе со префинет вкус и потреба од хотел од висока класа, да ги задоволиме потребите на гостите преку врвна услуга и да се обидеме да ги надминеме нивните очекувања.

ЦЕНИ НА БАРАЊЕ

Отказ на резервација:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

  • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
  • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
  • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
  • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

Приговори и поплаки:

  • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
  • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
  • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ