You are currently viewing Спа Хотел Спартак **** (поранешен Свети Никола) 2023

Спа Хотел Спартак **** (поранешен Свети Никола). Спартак е оригиналното име на комплексот, изграден во 1974 година. Хотелот е основач на туристичкиот бизнис во Сандански. Во 2022 година хотелот е реновиран и по петиција на граѓаните, управата одлучи наместо Свети Никола да го врати првобитното име Спартак.
Спа Хотел Спартак се наоѓа во подножјето на планината Пирин во самиот центар на градот Сандански – град великодушно надарен од природата со извонредна разновидност на пејзажи, блага, умерено континентална клима погодна за рекреација во текот на целата година, богатство на флората и фауната, лековитите минерални извори, културно-историското наследство од 13 век, зачуваните традиции и обичаи. Хотелот работи преку целата година. Спа Хотел Спартак е одличен избор за семејни одмори, групно сместување и организирање различни настани.

Спа Хотел Спартак, располага со 63 двокреветни, 21 еднокреветни соби и 7 апартмани. Сите соби и апартмани се модерно опремени, опремени со кабловска телевизија, телефон со директна телефонска линија,мини бар, безжичен интернет, централна климатизација, бања.
За своите најмлади посетители, хотелот нуди детско катче. Хотелот се напојува со хипертермална минерална вода – (75 ° С од бушење). Водата се препорачува за лекување на болести на мускулно-скелетниот систем, респираторни заболувања, болести на периферниот нервен систем.

Спа Хотел Спартак **** (поранешен Свети Никола)  2023

(за периода 01.01.2023– 31.12.2023 г.)

Цени се за соба  за 1 ноќевања со појадок и Важаат исклучиво за сместување со ваучер од Т.А С-Травел-Битола

Сместување Недела-Четврток Викенд  ( Петок – Сабота )
Еднокреветна соба – стандард 55 € 66 €
Двокреветна соба  стандард 60 € 70 €
Еднокреветна соба – класик 66 € 77 €
Двокреветна соба – класик 78 € 86 €
Студио или Фам. соба 169 € 179 €

Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

Цените се по соба или студио/фам. соба на ден и вклучуваат:

 • ноќевање со појадок на шведска маса,
 • бесплатно користење на внатрешен базен со минерална вода,
 • надворешен термален базен од типот на џакузи,
 • сауна, римска бања, солена соба,
 • теретана,
 • хотелско осигурување,
 • туристичка такса, ДДВ
 • бесплатен паркинг,  

Во цената не е вклучено:

 • Превоз
 • Патничко осигурување
 • Личен трошок на патникот
 • Неспомнати услуги

Услови за деца и доплати

 • Деца до 3 години се бесплатни и не добиваат услуга.
 • Деца од 4 до 12 години сместени на редовно легло – 30% попуст од цената на возрасен.
 • Поради малата големина на собите, сместувањето на дополнителен кревет е непожелно
 • Доплата за ручек или вечера на сет мени – 16 € на ден.
 • Дете 4-12 г. 10 €
 • Доплата за соба со балкон без разлика на типот на собата – 10 € на ден по соба.
 • Хотелот располага со конференциски сали

Пријавување во собите:   14:00
Одјавување од собите :    12:00

ПАКЕТИ 2023

 

     Двoдневен пакет  (Недела-Четврток)

  1 возрасен    1 возрасен    +1дете до 12г. 2 возрасни      2 возрасни        +1 дете до 4г.        2 возрасни  +       1 дете од 4-12г   3 возрасни
Двокреветна соба – стандард 103 € 111 € 122 € 122 € 152 € x
Двокревтна соба-стандард со балкон  124 € 132 € 142 € 142 € 173 €  
Двокреветна соба – класик 129 € 132 € 152 € 152 € 173 € x
Двокреветна соба -класик со балкон 150 € 152 € 173 € 173 € х x
Студио/Фам соба (мак. 3 возрасни или 2 возрасни + 2деца до 12г) 286 € 286 € 286 € 286 € 286 € 286 €
Фам. Соба со балкон (мак. 3 возрасни или 2возарсни+2деца до 12г.) 306 € 306 € 306 € 306 € 306 € 306€

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

 Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 2 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет;
 • обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

     Двoдневен пакет – Викенд (Петок-Сабота)

  1 возрасен 1 возрасен  +1 дете до 12 г 2 возрасни       2 возрасни        +1 дете до 4 г          2 возрасни             +1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 132 121 142 142 173
Двокреветна соба – стандард со балкон 152 141 163 163 193
Двокреветна соба – класик 152 147 173 173 204
Двокреветна соба – класик со балкон 173 167 193 193 x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 2 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

Двoдневен пакет(комбиниран)

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г    2 возрасни +     1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 122€ 112€ 132€ 132€ 163€
Двокреветна соба – стандард со балкон 143€ 132€ 152€ 152€ 183€
Двокреветна соба – класик 142€ 138€ 163€ 163€ 193€
Двокреветна соба – клсик со балкон 163€ 158€ 183€ 183€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 2 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет;
 • обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

Тридневен пакет  (Недела-Четврток)

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г 2 возрасни +
1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 158€ 147€ 173€ 173€ 220€
Двокреветна соба – стандард со балкон 187€ 176€ 203€ 203€ 249€
Двокреветна соба – класик 189€ 185€ 218€ 218€ 264€
Двокреветна соба – класик со балкон 218€ 215€ 247€ 247€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 3 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

Тридневен пакет  (Четврток-Сабота)

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г 2 возрасни +
1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 178€ 164€ 193€ 193€ 240€
Двокреветна соба – стандард со балкон 207€ 193€ 223€ 223€ 270€
Двокреветна соба – класик 207€ 201€ 237€ 237€ 283€
Двокреветна соба – класик со балкон 236€ 230€ 266€ 266€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 3 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

Тридневен пакет  (Сабота-Понеделник)

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г 2 возрасни +
1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 170€ 157€ 184€ 184€ 230€
Двокреветна соба – стандард со балкон 198€ 186€ 213€ 213€ 260€
Двокреветна соба – класик 198€ 193€ 227€ 227€ 273€
Двокреветна соба – класик со балкон 227€ 223€ 256€ 256€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 3 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

 

Петдневен пакет  “Relax “

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г 2 возрасни +
1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 261€ 241€ 284€ 284 361€
Двокреветна соба – стандард со балкон 307€ 287€ 330€ 330€ 407€
Двокреветна соба – класик 307€ 297€ 351€ 351€ 428€
Двокреветна соба – класик со балкон 353€ 343€ 397€ 397€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 5 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

Седумдневен пакет Spa&Active

  1 возрасен 1 возрасен +
1 дете до 12 г
2 возрасни 2 возрасни + 1 дете до 4 г 2 возрасни +
1 дете до 4-12 г
Двокреветна соба – стандард 350€ 323€ 380€ 380€ 488€
Двокреветна соба – стандард со балкон 412€ 384€ 441 441€ 550€
Двокреветна соба – класик 409€ 398€ 470€ 470€ 578€
Двокреветна соба – класик со балкон 470€ 460€ 531€ 531€ x

Цени се вo евра (€) , се плаќа вo денари 1€ = 62 мкд

Цените се за соба за соодветниот број на гости и вклучуваат:

 • 7 ноќевања со појадок ;
 • користење на СПА центар со затворен базен со минерална вода , сауна, римска бања, солена  соба и фитнес;
 • бесплатен интернет; обезбеден паркинг;
 • туристичко осигурување, туристичка такса и ДДВ.

ЗА СИТЕ ПАКЕТИ ВАЖАТ СЛЕНИВЕ УСЛОВИ!!!

Во цената не е вклучено:

 • Превоз
 • Патничко осигурување
 • Личен трошок на патникот
 • Неспомнати услуги

Услови за деца и доплати

 • Деца до 3 години се бесплатни и не добиваат услуга.
 • Доплата за ручек или вечера на сет мени – 16 € на ден.
 • Дете 4-12 г. 10 €
 • Хотелот располага со конференциски сали

Пријавување во собите:   14:00
Одјавување од собите :    12:00

 

*Пакетите важат  до 31.12.2023

Горенаведени цени не важат за период на државни и официјални празници: 

 • 03-04.03.2023  
 • 08-17.04.2023
 • 14-17.04.2023
 • 28-30.04.2023
 • 06-07.05.2023
 • 22-23.09.2023
 • Божиќ и Нова Година.

Ние предлагаме

Ловиште  „Куклинска чешма“  се наоѓа во селото Пирин / Сандански, 55 км од градот Сандански. Ловиштето се протега на површина од 1500  хектар и се пристигнува по асфалтен пат. Успех  за  лов на дива свиња, тука е  загарантиран, можи да се сретната  змии, волци и лисици. Постои можност да се лови и пастрмка. Гостите на ловиштето  се сместени во луксузната ловечка куќа, која се наоѓа во ловиштето на 1050 м. Има 5 двокреветни соби, од кои секој има сопствена бања а тука е  и луксузна таверна со добра храна.
Ние обезбедуваме возач и транспорт.
Комплексот Свети Врач   е бившата градска бања на градот Сандански. По големиот ремонт и реконструкција, во декември 2015 година, повторно  се отвараат вратите  за жителите и гостите
на градот. Се  снабдува  со минерална вода која извира од 400 метри.  Регионот на Сандански е познати  по многуте извори со високи температурни , кои се применувале и ценеле и во римско време. Нивната температура е различна и достигнува до 83 ° C.
Винарската визба “Хамам” е новоотворениот ресторан, дел од Спа комплекс Свети Врач. Во  пријатна атмосфера можете да уживате во широк спектар на различни вина , како од локални производители, така и увозни од целата земја. Со виното ние  ќе ви понудиме најразлични  предјадења од нашата кујна – месо, морски плодови, различни видови сирење. Ние исто така нудиме пици, салати  и десерти. Работно време од 08:00 до 23:00 часот, за да можете да не посетите  од сабајле со  вашето утринско кафе, за ручек или за вечера. Нашиот персонал, кој ги има своите вештини од  Спа Хотелот Св. Никола, се на ваше располагање.

Отказ на резервација:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

Приговори и поплаки :

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.