You are currently viewing Хотел Амбасадор 3* – Охрид

Хотел Амбасадор 3* – Охрид

ОПИС:

Хотелот Амбасадор е граден во нов стил, современ хотел, изграден по најнови стандарди и методи. Елегантно опремениот Хотел е лоциран на магистралниот пат Охрид-Скопје на 5 км. од градот Охрид и 2 км од охридскиот аеродром и на само 150 метри од брегот на Охридското Езеро, далеку од градскиот метеж и претставува идеално место за за тие што сакаат да се релаксираат, за организирање викенд одмори, летни аранжмани, подготовки на спортски екипи, реализирање на бизнис средби и семинари како и разни видови свечености. Хотел Амбасадор располага и со сопствен бар и нуди улсуги и за собен сервис 24 часа, како и услуги за сервиси за перење, пеглање, шиење, чистење обувки.

Капацитет:

Хотелот располага со 21 соба од кои:
-12 трокреветни,
-5 четворокреветни,
-4 апартмани (каде можат да се сместат по 5 лица),
(со капацитет од посебни кревети за 76 лица).

За да обезбедиме на нашите гости удобност и комфор сите соби се: климатизирани, уредени со модерен мебел, со балкони со поглед кон езерската шир, со ТВ-плазма (приемник со кабловска телевизија), интернет (бежичен), директна телефонска линија, купатило/туш/фен за коса, телефакс, 24 – часовна рецепција со комплетна секретарска опрема, минибар, кликклак и масичка со 2 фотељи.
Изборот на мебел и другите ентериерски компоненти во собите но и во останатите простории на хотелот како и изборот на колоритот на бои обезбедуваат амбиент со пријатна ненаметлива и топла атмосфера.

ЦЕНОВНИК:

Тип на услуга: Цена:
Викенд аранжман три дена

(Две ноќевања со појадок)

30 €
Аранжман 6 дена

(Пет ноќевања со појадок)

75 €
Викенд аранжман три дена

(Две ноќевања со појадок и вечера)

40 €
Аранжман шест дена

(Пет ноќевања со појадок и вечера)

100 €
Деца до 7 години    Бесплатно
Деца од 7 до 12 години  50 % од цената
 • Цените се по лице!!!

Цената вклучува:

 • Ноќевања со појадок / полупансион по лице
 • ДДВ и туристичка такса.
 • Паркинг
 • Интернт и ТВ

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ