You are currently viewing Хотел Молика 3* – Пелистер, Битола 2024
Хотел Молика (Hotel Molika)

ОПИС

Хотел Молика е најрепрезентативниот хотел со кој располага Друштвото за угостителство рекреација и спорт ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје. Хотелот се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер. Самата местополжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината. Во склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки. Должината на жичарата и ски лифтот изнесува 1326 метри со капацитет од 1133 скијачи на час. Двете скијачките патеки се со средна тежина и нивната должина изнесува 1341 метар со површина од 53640 м2. Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.
Хотелот ,,Молика,, претставува капацитет од трета категорија (3 звезди ***) , кој во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува. Спојот на дрво и мермер, олицетворение на замислата на дизaјнерот овозможува со престојот во хотелот, секој посетител да ја почуствува топлината и душата на објектот во сите делови.

Располага со 57 соби од кои :

 • три апартмани
 • три трокреветни соби
 • останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај.

Покрај тоа во склоп на хотелот работи и :

 • ресторанска сала со капацитет од 170 седишта
 • две семинарски сали секоја со капацитет за околу 40 учесници
 • банкет сала со 15 – 20 седишта, како и
 • летна тераса со 80 седишта                        

Напомена:

 • Понудата со цени е дефинирана за сместување во реновирани хотелски соби и соби со поглед на Битола
 • За сместување во нереновирани хотелски соби и соби со поглед на планина одобруваме 15% попуст од цената.
 • Новогодишниот аранжман предвидува пансионско сместување со музички забави .
 • За време на новогодишните празници за терминот од 29.12.2023 година до 02.01.2024 година нема да важат попустите од 20 % за вработените на АД ЕСМ и Подружниците , МЕПСО и ЕВН.
 • Понудата за престој Престој од 31.12.2023 година 01 01. 2024 година се нуди само за
  ,, Last Minuite “ продажба со одобрување на одговорно лице.

Велигденска понуда 
Продолжен викенд  03.05-06.05.2024
Промо цена – полу пансион 1660ден. по лице на ден

 

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУAЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ РЕНОВИРАНИ СОБИ 2024

Период   Септември Октомври Ноември Декември Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август
Ноќевање со доручек BB 1.550 1.690 1.550 1.550 1.690
Полупансион HB 1.950 2,200 1.760 1.950 2.200
Полн пансион FB 2.600 2.760 2.200 2.600 2.760
Доплата 1/1 & Апп.   250 300 250 250 300
Дневен престој   800 800 800 800 800

 

 • Цени за индивидуален престој од 3 или повеќе дена во двокреветни соби
Период   Септември Октомври Ноември Декември Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август
Ноќевање со доручек BB 1.320 1.440 1.320 1.320 1.440
Полупансион HB 1.660 1,870 1.500 1.660 1.870
Полн пансион FB 2.210 2.350 1.870 2.210 2.350

 

 • Ценовник за соби со поглед кон планина
Период   Септември Октомври Ноември Декември Јануари Февруари Март Април Мај Јуни Јули Август
Ноќевање со доручек BB 1.340 1.380 1,340 1.340 1.380
Полупансион HB 1.690 1.830 1.490 1.690 1.830
Полн пансион FB 2.190 2.350 1.830 2.190 2.350
Доплата 1/1 & Апп.   250 300 250 250 300
 • Понудените цени во Хотелoт Молика, не се однесуваат  за време на  новогодишниот период
 • Ценовникот се однесува за сместување во реновирани хотелски соби и соби со поглед на Битола
 • Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40,00 денари и ДДВ.
 • Дадените цени се по лице од ноќ и вклучуваат:
 • Ноќевање на база појадок/полу пансион/полн пансион
 • Туристичка такса
 • Паркинг
 • Wi-Fi
 • За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.
 • Цената НЕ вклучува:
 • Превоз 
 • Индивидуални трошоци
 • Доплата:
 • Деца до 5 години кои не користат услуги за сместување и храна, попуст 100%.
 • Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена
 • СЛИКИ
 • УСЛОВИ:
 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:
 • За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.
 • Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.
 • ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:
 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.
 • Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ