You are currently viewing „ХОТЕЛ МОНА“ -ЗЛАТИБОР 4* – СРБИЈА

Опкружен со прекрасна борова шума, во центарот на Златибор – има хотел Златибор Мона. Златибор е планински туристички центар и здравствено одморалиште на надморска височина, 700-1500 мнв, во југозападна Србија, оддалечено само 235 км од Белград и најблискиот аеродром.Внатрешноста на хотелот е внимателно избрана и создадена за да им даде на гостите комплетна планинска атмосфера во текот на сите сезони, преку комбинација на традиционални и модерни елементи, дрвени облоги и најдобри ткаенини во топли тонови.Хотел Златибор Мона им нуди на гостите 120 пространи и топли соби и апартмани, опремени со сите современи удобности неопходни за целосен одмор и релаксација, вклучувајќи TWC, ТВ, кабелска телевизија со над 40 канали, сеф, мини бар, фен, телефон и бесплатна интернет-врска. Сите сместувачки единици во хотел Златибор Мона се климатизирани.Покрај сместувањето, хотелот нуди многу опции за одмор, забава и оброци, како што се ресторани Перун, Вила и Лада Бар, игротека за деца Моника, како и комплетно опремен Велнес центар – Инспириум, кој им е достапен на сите гости за време на нивниот престој.Конгресниот центар Коледо, со капацитет до 500 места, што опфаќа 500 м2, се наоѓа во близина на главниот влез на хотелот и е поврзан со лоби барот и ресторанот. Доколку е потребно, овој мултифункционален простор е поделен на 2 или 3 независни единици, кои можат да бидат распоредени во согласност со потребите на сите видови настани.Во ресторанот Перун, го негуваме концептот на Бавно подготвување храна, што се базира на локални состојки и традиционални специјалитети на регионот Златибор.Во нашиот хотел, го негуваме духот на локалната заедница и сите вработени и хотелскиот менаџмент се од локалните заедници, а со програмата за стипендии ги едуцираме учениците и студентите и обезбедуваме работни места по дипломирањето.За греење на хотелот и велнес центарот, сончевата енергија од сопствено производство се користи преку сончеви колектори, а во тек е воведување на природен гас за потребите на хотелот.

01.09-29.12.2021

Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице :
Еднокреветна стандард соба 83 ‎€
Еднокреветна комфор соба 97 ‎€
Еднокреветна супериор соба 108 ‎€
Двокреветна стандард  соба 49 ‎€
Двокреветна комфор соба 58 ‎€
Двокреветна  супериор соба 64 ‎€
Дополнителен кревет ‎30 €
Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице во апартман:
Апратман класик за едно лице 120 ‎€
Апартман мона за едно лице ‎139 €
Апратман класик за две лица 77 €
Апартман мона за две лица 90 €
Дополнителен кревет  30 €

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по лице од ден
 • Користење на Внатрешен базен,
 • Фитнес центар,
 • паркинг,
 • Wi-FI.

Цената не вклучува:

 • Туристичка такса 1€ по лице од ден.

Напомена:

 • Деца од 0-6,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми –Бесплатно
 • Деца од 7-11,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми-18€ по лице на ден

Доплата:

 • Доплата за вечера – 14 
 • Доплата за вечера за деца од 2-7 год. – 7 ‎€
 • Доплата за вечера за деца од 7-12 год.- 9 ‎€
 • Доплата за милениче –10 € (со претходна најава)
 • Koристење на новиот Wellness центар (затворен базен,теретана)- Бесплатно

 

29.12-16.02.2022

Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице :
Еднокреветна стандард соба 93 €
Еднокреветна комфор соба 109 €
Еднокреветна супериор соба 128 €
Двокреветна стандард  соба 54 €
Двокреветна комфор соба 64 €
Двокреветна  супериор соба 75 €
Дополнителен кревет 34 €
Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице во апартман:
Апратман класик за едно лице 154 ‎€
Апартман мона за едно лице ‎179 €
Апратман класик за две лица 89 €
Апартман мона за две лица 104 €
Дополнителен кревет  34 €

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по лице од ден
 • Користење на Внатрешен базен,
 • Фитнес центар,
 • паркинг,
 • Wi-FI.

Цената не вклучува:

 • Туристичка такса 1€ по лице од ден.

Напомена:

 • Деца од 0-6,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми –Бесплатно
 • Деца од 7-11,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми-18€ по лице на ден

Доплата:

 • Доплата за вечера – 15 
 • Доплата за вечера за деца од 2-7 год. – 8 ‎€
 • Доплата за вечера за деца од 7-12 год.- 11 ‎€
 • Доплата за милениче –10 € (со претходна најава)
 • Koристење на новиот Wellness центар (затворен базен,теретана)- Бесплатно

 

17.02-16.07.2022

Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице :
Еднокреветна стандард соба 83 €
Еднокреветна комфор соба 97 €
Еднокреветна супериор соба  108 €
Двокреветна стандард  соба 49 €
Двокреветна комфор соба  58 €
Двокреветна  супериор соба 64 €
Дополнителен кревет 30 €
Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице во апартман:
Апратман класик за едно лице 120 ‎€
Апартман мона за едно лице ‎139 €
Апратман класик за две лица 77 €
Апартман мона за две лица 90 €
Дополнителен кревет  30 €

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по лице од ден
 • Користење на Внатрешен базен,
 • Фитнес центар,
 • паркинг,
 • Wi-FI.

Цената не вклучува:

 • Туристичка такса 1€ по лице од ден.

Напомена:

 • Деца од 0-6,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми –Бесплатно
 • Деца од 7-11,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми-18€ по лице на ден

Доплата:

 • Доплата за вечера – 14 
 • Доплата за вечера за деца од 2-7 год. – 7 ‎€
 • Доплата за вечера за деца од 7-12 год.- 9 ‎€
 • Доплата за милениче –10 € (со претходна најава)
 • Koристење на новиот Wellness центар (затворен базен,теретана)- Бесплатно

 

17.07-31.08.2022

Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице :
Еднокреветна стандард соба 93 €
Еднокреветна комфор соба 109 €
Еднокреветна супериор соба 128 €
Двокреветна стандард  соба 54 €
Двокреветна комфор соба 64 €
Двокреветна  супериор соба 75 €
Дополнителен кревет 34 €
Услуга: Ноќевање со појадок Цена по лице во апартман:
Апратман класик за едно лице 154 ‎€
Апартман мона за едно лице ‎179 €
Апратман класик за две лица 89 €
Апартман мона за две лица 104 €
Дополнителен кревет  34 €

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по лице од ден
 • Користење на Внатрешен базен,
 • Фитнес центар,
 • паркинг,
 • Wi-FI.

Цената не вклучува:

 • Туристичка такса 1€ по лице од ден.

Напомена:

 • Деца од 0-6,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми –Бесплатно
 • Деца од 7-11,99 години во присуство со 2 полноплатежни суми-18€ по лице на ден

Доплата:

 • Доплата за вечера – 15 
 • Доплата за вечера за деца од 2-7 год. – 8 ‎€
 • Доплата за вечера за деца од 7-12 год.- 11 ‎€
 • Доплата за милениче –10 € (со претходна најава)
 • Koристење на новиот Wellness центар (затворен базен,теретана)- Бесплатно

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ