Комплекс Мизо 3* – Охрид

Комплекс Мизо 3* – Охрид

ОПИС:

Комплексот МИЗО се наоѓа на самиот брег на Охридското Езеро, во близина на старата рибарска населба Канео и на само 1 км. од старата Охридска чаршија. Во склопот на комплексот се наоѓаат :
–          ХОТЕЛ (располага со 34 комфорни делукс соби. Собите се опремени со кабелска ТВ, WI-FI, телефон, ТВЦ, фен, тераса).
–          Депанданс 1 (располага со 29 соби, опремени со кабелска ТВ, ТВЦ, WI-FI, фен, тераса)
–          Депанданс 2 (располага со 20 соби, опремени со кабелска ТВ, ТВЦ, WI-FI, фен, тераса)
–          Депанданс 3 (располага со 20 соби, опремени со кабелска ТВ, ТВЦ, WI-FI, фен, тераса)
–          Вили (нови, прекрасно уредени, за престој на максимум 4-6 лица, 2 спални соби, дневен престој, кујна, ТВЦ, кабелска ТВ, WI-FI, тераса)
–          Сопствена плажа
–          Терени за тенис, ракомет, мал фудбал, кошарка
–          Сопствен паркинг
Хотелот располага и со ресторан, вип-бар, летна тераса, како и откриен базен, веднаш до модерно уредената сопствена плажа.

ЦЕНОВНИК:

ХОТЕЛСКИ СОБИ Нокевање со појадок  – BB Полу пансион     HB Полн пансион  FB
Двокреветна соба 25 eur 29 eur   33 eur

 

Соби во Депанданс  Нокевање со појадок Полу пансион       HB Полн пансион  FB
Двокреветна соба 27 eur 31 eur 35 eur
 • Цените се по лице на ден!!!

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок / полупансион / полнпансион по лице на ден
 • Туристичка такса и ДДВ

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

Доплата и попусти:

 • Доплата за дополнителен оброк 7 €
 • Деца до 5 години гратис.
 • Деца од 5 до 8 години 50% попуст при ноќевање.
 • Деца од 8 до 11 години 30 % попуст од редовната цена по лице.
 • Секој оброк за деца од  1 до 12 години се наплаќа по редовна цена од 7 €

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ