НОВА ГОДИНА ВО КИЕВ 2020/2021 – АВИОНСКА ПРОГРАМА

НОВА ГОДИНА ВО КИЕВ
ИНДИВИДУАЛНА ПРОГРАМА
Директен лет од Скопје
31.12.2020-03.01.2021 4 дена / 3 ноќи

Прослава на новогодишната ноќ на место каде што никогаш не сте биле e навистина одлична идеја а Киев, како еден од најстарите и најромантични градови во Источна Европа, е без сомнение вистинскиот избор.
Детали од лет
7W 792 31DEC SKP-KBP 12:50 ->16:10
7W 791 03JAN KBP-SKP 10:50 ->12:00
Програма на патување:
• 31.12.2020 / 1 Ден Пристигнување на аеродромот во Скопје 3 часа пред лет. По
летување од Скопје во 12:50 и пристигнување во Киев во 16:10. Трансфер до хотел. Сместување и ноќевање.
• 01-02.01.2021/ 2-3 Ден Појадок. По појадокот слободно време за индивидуални активности. 03.01.2020
• 4 Ден Појадок и трансфер до аеродром. Полетуање од Киев во 10:50 и пристигнување во Скопје во 12:00

ПАКЕТ ЦЕНА ПО ЛИЦЕ 415 ЕВРА / 25.730 мкд
*Цената е по лице за сместување во стандард двокреветна соба

Цената влучува:
• Авионски билет со вклучен чекиран багаж до 23 кг.
• Трансфер аеродром – хотел – аеродром
• Сместување на услуга ноќевање со појадок во Киев во хотел Ibis Kiev City Center 3*
• Организиција на аранжманот.

Цената не вклучува:
• Индивидуални трошоци
• Патничко осигурување
• Дополнителни оброци
Општи информации и напомени:
• Максимален број на лица во двокреветна соба се две лица.
• Со сместување на трето лице во двокреветна соба на помошно легло се намалува комодитет на стандардна двокреветна соба
• За време на летот со патниците ќе мора да се придржуваат до протоколите пропишани од авио компанијата.
• При промена на цената на превозот или промена на хотел, можна е промена на цената на патувањето.

УСЛОВИ:
• За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници!!!
• Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од пасош.
• Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
• Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
• Организаторот на патувањето го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, хотелот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 5 дена пред поаѓање.
• Организаторот на патувањето го задржува правото за промена на програмата (активностите по денови и датуми) за патување во случај на непредвидени објективни причини, како на пр: застој на граница, застој во сообраќајот, затвореност на некој од локалитетите предвиден за посета, државни или верски празници на одредена дестинација на одредени локалитети и сл.
• Релациите кои се наведени како ТРАНСФЕР се реализираат со патнички возила или комбе.
• Превозот ги слегува патниците на најблиската локација до сметувањето каде може да се паркира автобус.
• 2 дена пред започнување на аранжманот Агенцијата ќе ги потврди информациите за време и место на тргнување или патниците да се обратат во Агенција за време и место на поаѓање.
• Се замолуваат патниците да бидат на местата за поаѓање 15 минути пред поаѓањето.
• Седиштата (местата) во автобусот се определуваат автоматски со бројот на резервација со пријавувањето на патниците со авансната уплата. Доплата за одбирање на ред на седење во автобус +10€ по лице (освен првиот ред, кој е резервиран за персоналот).

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:
За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
• за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
• за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
• за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
• за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.
Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:
• Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
• Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
• Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.
Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ