You are currently viewing LESSE 4* – Ханиоти 2022

LESSE 4* – Ханиоти 2022

LESSE 4*, хотел, се наоѓа на 98 километри од  град Солун и аеродромот Македонија, на зелениот полуостров Касандра, со поглед на тиркизните води на Торонскиот залив. Тоа е навистина посебно место кое е создадено со страст и грижа за да го смести секој патник кој бара грчко гостопримство и секое семејство кое сака да ги помине безгрижно денови од својот летен одмор.
Хотелот нуди, детско игралиште, разни игри како мини голф, пинг-понг, билијард и одбојка. Има надворешен базен, детски базен како и водена река со мини водопад каде можете да уживате во свежината  на топлите летни денови.

Хотелот се состои од 16 четворокреветни и трокреветни апартмани,  72 трокреветни и двокреветни соби
Сите соби се модерно  дизајнирани.

LESSE 4* HANIOTI www.lesse.gr
ЦЕНИ ЗА ЛИЦЕ НА ДЕН ВО ЕВРА –НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК
1/10 01.05-05.06 06.06-30.06 01.07-31.08 01.09-25.09 26.09-15.10
Family Suite (за соба) 157 216 257 216 157
Трето лице Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Четврто лице Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
1 дете од 0-11.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 0-11.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Standard Room 26 44 63 44 26
Трето лице 18 29 37 29 18
1 дете од 0-6.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
1 дете од 7-11.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 0-6.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 7-11.99 Гратис 23 23 23 Гратис
ЦЕНИ ЗА ЛИЦЕ НА ДЕН ВО ЕВРА –ПОЛУПАНСИОН
Family Suite(за соба) 169 233 280 233 169
Трето лице Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Четврто лице Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
1 дете од 0-11.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 0-11.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Standard Room 32 53 73 53 32
Трето лице 21 35 41 35 21
1 дете од 0-6.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
1 дете од 7-11.99 15 28 29 28 15
2 дете од 0-6.99 Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 7-11.99 15 28 29 28 15
Мин. престој 3 3 3 3 3
Stayover tax 3 EUR за соба на ден , се плаќа на лице место
ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =62.00 МКД
Non show 100% of total amountEarly departure 100% of total amountCancelled 1-7 days before check-in 2 overnights
ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 28.02.2022 30% ПОПУСТ ЗА ПРЕСТОЈ НА БАЗА НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК
ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 28.02.2022 25% ПОПУСТ ЗА ПРЕСТОЈ НА БАЗА ПОЛУПАНСИОНУПЛАТА 25% ВЕДНАШ И 75% 21 ДЕН ПРЕД ПРИСТИГНУВАЊЕ

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Патничко осигурување
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност  по курс 1€ = 62мкд.
 • Можност за плаќање од 6 до 12 рати!!!

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ