Ако сакате вашиот престој, да го поминете уживајќи покрај море,  покрај кристално чиста вода и белата песок на плажата,  во истражување на богатата историја, уживајќи во врвната гастрономија КАЛИТЕА е идеален избор за вашиот незаборавен одмор или подолг престој.  Богатата инфраструктура,  бројните туристички комплекси, марини и трговски центри, како и свежиот воздух од околните планини обраснати со борови шуми, се причина Калитеа да биде посакувана дестинација за подолг престој, одмор и живеење. Ви овозможува да уживате во многубројните, таверни, кафе барови, бутици, дискотеки и ноќни клубови кои ги привлекуваат туристите од сите околни места со што се вбројува во еден од најзабавните градови на Халкидики, а разновидните продавници и бутици нудат можност за шопинг интересен за туристите од сите возрасти.

Вила Марија – Калитеа

[Show slideshow] 1► КАЛИТЕА – ВИЛА МАРИА Вила Мариа се наоѓа во центарот на Калитеа, веднаш до паркот, на 500м ...
Прочитај повеќе

Вила АMMOS – КАЛИТЕА ( Смена Недела )

[Show slideshow] Aммос Апартманите се од “B” категорија и се наоѓаат на шеталиштето во строгиот центар на Калитеа. Од вилата ...
Прочитај повеќе

Вила Посејдон ( Смена Недела )

[Show slideshow] Вила Посеидон се наоѓа на сама плажа во Калитеа, на 200м од центарот. Паркинг за возила сама вила ...
Прочитај повеќе

Вила Јанис – Калитеа (Смена Сабота)

[Show slideshow] Вила Јанис се наоѓа на главната улица наспроти познатиот ресторан Брики, т.е 50 метри од строгиот центар на ...
Прочитај повеќе

Вила Thea – Калитеа

[Show slideshow] 1► Вила Теа се наоѓа на прекрасна локација меѓу шеталиштето и плаѓата во Калитеа, на левата страна од ...
Прочитај повеќе

Вила Poseidon – Калитеа ( Смена Сабота )

[Show slideshow] Вила Посеидон се наоѓа на сама плажа во Калитеа, на 200м од центарот. Паркинг за возила сама вила ...
Прочитај повеќе

Вила Poppis – Калитеа

[Show slideshow] Вила Теа се наоѓа на прекрасна локација меѓу шеталиштето и плаѓата во Калитеа, на левата страна од главната ...
Прочитај повеќе

Вила Meropi – Калитеа

[Show slideshow] Вила Теа се наоѓа на прекрасна локација меѓу шеталиштето и плаѓата во Калитеа, на левата страна од главната ...
Прочитај повеќе

Вила Dimitra – Калитеа

[Show slideshow] Вила Димитра се наоѓа на 500метри од плажа, веднаш до училиштето на Калитеа и на 2мин пешачење до ...
Прочитај повеќе

Вила Ammos – Калитеа ( Смена Сабота )

[Show slideshow] Aммос Апартманите се од “B” категорија и се наоѓаат на шеталиштето во строгиот центар на Калитеа. Од вилата ...
Прочитај повеќе