Луковска Бања – ХОТЕЛ ЈЕЛАК И ХОТЕЛ КОПАОНИК – Србија  2021

Луковска Бања се наоѓа на југот од Србија, на источните падини на планината Копаоник. Иако се наоѓа на надморска височина од 681 метри, што ја прави највисоката бања во Србија, опкружена е со планини и висини од над 1000 метри, што овозможува блага умерена клима.
Луковска Бања е позната по изобилството на минерални води, по недопрената природа на шумите
и падини на планината Копаоник, како и кристално чистиот воздух. Според бројот на извори на минерални води, различниот состав, температура и нивниот притисок (над 100 l / s),Луковска бања припаѓа во најбогатите бањи во Србија.
Ако сакате тивка околина за вашите деловни состаноци или семинари, на располагање ви се повеке сали со капацитет од 100 седишта.
Врз основа на анализата на Институтот за хидрогеологија, како и препораките на Балнеолошкиот институт и Медицинскиот факултет од Белград, водата се препорачува за следниве третмани:
* Воспалителен ревматизам
* Дегенеративен ревматизам
* Остеопороза
* Гихт
* После оперативна рехабилитација од фрактура на коските и хирургија на коскено-зглобен систем
* Гинеколошки заболувања

ЦЕНОВНИК ЗА ХОТЕЛ „ЈЕЛАК“ – 2021

  Јануари

Февруару

Март

Април Мај Јуни Јули

Август

Септември Октомври Ноември

Декември

 

Осноевн БП/ден 36 еур 37 еур 38 еур 39 еур 41 еур 40 еур 39 еур 36 еур
Комплетен БП/ден 49 еур 49 еур 50 еур 51 еур 53 еур 52 еур 51 еур 49 еур


Цените се по човек на ден во двокреветна соба.(за минимум 2 ноќевања)
Цените се во € , паќањето е во денарска противвредност 1= 62 денари.

 

ОСНОВЕН БП на ден :
-Сместување во стандардни двокреветни соби во хотел ЈЕЛАК: ТВ, мини бар, WiFi интернет, бањарки, фен;
-Полн пансион: појадок, ручек и вечера (појадок , избор од 10 јадења, ручек/вечера избор од 3 оброци по мени)
-Користење на Wellness центар: финска сауна,био сауна,парна бања,солена соба
-Балнеотерапија: капење во лековити води,(внатрешни џакузи базени, надворешен базен во Горна Бања , место каде извираат природни термални топли води), хидрокинезиска терапија (групни вежби во базен со лековити води).
-Медицинска контрола на лекарите: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, отпусна листа
-Дневна употреба на фитнес сала и спортски терени (две асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка); употреба на сала за забава: тенис на маса, билијард, пикадо, игри на табли;
-Програма со аниматор: групни вежби во фитнес сала и на отворено, прошетки;
-Такса за престој и осигурување.

КОМПЛЕТЕН БП на ден + 4 терапии на ден :
-Електротерапија (дијадијамика, ТЕНС, галванизација, ултразвук……),
идромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
-Примена на лековити кал (до две апликации),
-Рачна масажа – трае до 10 минути.

 

Терапиите ги пропишува лекар од хотелот според индикациите, а тие се изведуваат секој ден – за време на викендите и празниците.

 

ДОПЛАТИ:
Доплата за еднокреветна соба: 13 € на ден.
Доплата за коморт соба: 5 € по човек на ден.
Доплата за сместување во апартман : 13 € по лице на ден,

БП БОЛНИЧКИ ПАКЕТ

УСЛОВИ ЗА ДЕЦА
Дeте до 5 години бесплатно,
Дете од 5-10 години: 50% од цената за возрасен.
Дете над 10 год , плаќа цела цена (од ценовникот)

 

 

ЦЕНОВНИК ЗА ХОТЕЛ „КОПАОНИК“ – 2021

  Јануари

Февруару

Март

Април Мај Јуни Јули

Август

Септември Октомври Ноември

Декември

 

Осноевн БП/ден 36 еур 37 еур 38 еур 39 еур 41 еур 40 еур 39 еур 36 еур
Комплетен БП/ден 49 еур 49 еур 50 еур 51 еур 53 еур 52 еур 51 еур 49 еур

Цените се во € , паќањето е во денарска противвредност 1= 62 денари.

Цените се по човек на ден во двокреветна соба.(за минимум 2 ноќевања)

ОСНОВЕН БП на ден :
Сместување во стандардни двокреветни соби во хотел КОПАОНИК: ТВ, мини бар, WiFi интернет, бањарки, фен;
Полн пансион: појадок, ручек и вечера (појадок , избор од 10 јадења, ручек/вечера избор од 3 оброци по мени)
Балнеотерапија: капење во лековити води,(внатрешни џакузи базени, надворешен базен во Горна Бања , место каде извираат природни термални топли води), хидрокинезиска терапија (групни вежби во базен со лековити води).
Медицинска надзор од лекар: 24-часовна медицинска услуга во хотелот, отпусна листа
Дневна употреба на фитнес сала и спортски терени (две асфалтни терени за мали спортови: ракомет, одбојка, кошарка); употреба на сала за забава: тенис на маса, билијард, пикадо, игри на табли;
Програма со аниматор: групни вежби во фитнес сала и на отворено, прошетки;
Такса за престој и осигурување.

КОМПЛЕТЕН БП на ден + 4 терапии на ден :
Електротерапија (дијадијамика, ТЕНС, галванизација, ултразвук……),
Хидромасажа во лековита вода (бисерна бања или подводна масажа),
Примена на лековити кал (до две апликации),
Рачна масажа – трае до 10 минути.

 

Терапиите ги пропишува лекар од хотелот според индикациите, а тие се изведуваат секој ден – за време на викендите и празниците.

 

ДОПЛАТИ:
Доплата за еднокреветна соба: 13 € на ден.
Доплата за коморт соба: 5 € по човек на ден.
Доплата за сместување во апартман : 13 € по лице на ден,

 

БП БОЛНИЧКИ ПАКЕТ

https://lukovskabanja.com/
https://goo.gl/maps/fJrNtVfsxk42