You are currently viewing Комплекс Минами – Охрид 2021

Комплекс Минами – Охрид 2021

ОПИС:

Вила МИНАМИ – куќа за гости се наоѓа во селото Коњско во Националниот парк Галичица, сместена на 1100 метри надморска височина. Вилата се наоѓа на 11 км од центарот на Охрид и 3 км од најблиската плажа. Куќата е опкружена со планината Галичица, големи прекрасни ливади, збогатена со уникатен прекрасен поглед на целото Охридско езеро. Уживајте во мирот, тишината и звукот на птици, овде можете да вкусите традиционална домашна кујна придружена со чаша домашна лоза, ракија или сок.Комплекс Минами нуди 3 простории со големи брачни кревети со поглед на езерото и планината и голема дневна соба со традиционален стил. За целото патување за да биде подобро, во близина на Вилата МИНАМИ се наоѓа црква изградена во 1921 година, старо село со стари куќи од формата 1920 година, место каде што можете да ги направите вашите убави фотографии.

ЦЕНОВНИК:

Комплекс Минами

Ценовник 2021

Апартман Минами,

* Mинимум 4 особи

 

-Достапни 3 спални соби со по 1 дупли лежај

-2 големи тераси на прв и втор спрат и 4 мали тераси на втор спрат

-1 дневен престој, 1 тоалет, мини кујна и

фрижидер

-ГРЕЕЊЕ/ЛАДЕЊЕ (КЛИМА КАМИН ПАРНО)

-Целосна квадратура на апартманот 110m2

– Цена по лице

* Ноќевање со појадок 1000 мкд

*Полупансион(појадок и вечера)

1300денари

*Полн пансион(појадок, ручек и вечера)

1600денари

 

Ø  Во полупансион и полн пансион пијалокот не е вклучен во цената!

Студио Минами ,

*Минимум 2 особи

 

-Достапна 1 соба со тоалет

-1 дупли лежај и 1 кревет на два спрата

-1 тоалет

-1 тераса

-ГРЕЕЊЕ/ЛАДЕЊЕ (КЛИМА ИНВЕРТЕР)

-Целосна квадратура на студиото 22m2

– Цена по лице

* Ноќевање со појадок 1000 мкд

*Полупансион 9појадок и вечера)

1300 мкд

*Полн пансион(појадок, ручек и вечера)

1600 мкд

 

 

Ø  Во полупансион и полн пансион пијалокот не е вклучен во цената!

 

За деца до 5 години е бесплатно, за деца до 12 години се наплаќа половина цена

Капацитет:4 студиа на прв спрат и 3 студиа на втор спрат

Максимум луѓе што може да се сместат во нашиот комплекс е 34 + 2 помошни

Брз престој се наплаќа 2000денари!

Ø  За резервација од 3 и повеќе ноќевања добивате 10% попуст на цената!

 

 

 

 


СЛИКИ : 

УСЛОВИ:

  • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
  • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

  • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
  • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
  • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
  • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

  • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
  • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
  • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ