You are currently viewing Mursalitsa Spa Hotel 3* – Pamporovo, Bugarija

MPM MURSALITSA SPA HOTEL 4* – PAMPOROVO

MURSALITSA 3* PAMPOROVO                                                                www.mursalitsa.com

ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА – ПОЛУПАНСИОН

1

15.12.2023
23.12.2023

24.12.2023
28.12.2023

29.12.2023
02.01.2024

03.01.2024
31.01.2024

01.02.2024
04.03.2024

05.03.2024
31.03.2024

STANDARD ROOM

DOUBLE ROOM

98

132

181

112

132

98

DOUBLE ROOM+EXTRA BED

133

178

244

151

178

133

SINGLE ROOM

68

124

180

84

124

68

DBL 1+1 CHD (5-12,99)

84

112

154

95

112

84

SGL 1+1 CHD (0-4,99)

69

125

181

85

125

69

DBL 1+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

85

113

155

96

113

85

DBL 1+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

99

133

182

113

133

99

DBL 2+1 CHD (0-4,99)

99

133

182

113

133

99

DBL 2+1 CHD (5-12,99)

99

133

182

113

133

99

STUDIO

STUDIO 2 ADULTS

116

150

194

127

150

116

STUDIO 2 ADULTS+EXTRA BED

157

202

263

172

202

156

ST2AD 1+1 CHD (5-12,99)

99

128

165

109

128

99

ST2AD 1+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

100

129

166

110

129

100

ST2AD 1+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

117

151

195

128

151

117

ST2AD 2+1 CHD (0-4,99)

117

151

195

128

151

117

ST2AD 2+1 CHD (5-12,99)

117

151

195

128

151

117

ST2AD 2+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

118

152

196

129

152

118

ST2AD 2+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

141

181

235

155

181

141

ST2AD 3+1 CHD (0-4,99)

158

203

264

173

203

157

ST2AD 3+1 CHD (5-12,99)

158

203

264

173

203

157

1 BEDROOM APARTMENT

APARTMENT 2AD

130

181

223

156

181

130

APARTMENT 2AD+EXTRA BED

175

244

298

211

244

175

APARTMENT 2AD+EXTRA BED [2. ADL]

221

308

380

266

308

221

APT2 2+1 CHD (0-4,99)

131

182

224

157

182

131

APT2 2+1 CHD (5-12,99)

131

182

224

157

182

131

APT2 2+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

132

183

225

158

183

132

APT2 2+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

157

219

270

189

219

157

APT2 3+1 CHD (0-4,99)

176

245

299

212

245

176

APT2 3+1 CHD (5-12,99)

176

245

299

212

245

176

APT2 3+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

177

246

300

213

246

177

APT2 3+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

203

282

348

244

282

203

2 BEDROOM APARTMENT

APARTMENT 4 AD

171

250

328

203

250

171

APARTMENT 4 AD+EXTRA BED

201

294

386

239

294

201

APT4 4+1 CHD (0-4,99)

172

251

329

204

251

172

APT4 4+1 CHD (5-12,99)

172

251

329

204

251

172

APT4 4+2 CHD (0-4,99) (5-12,99)

173

252

330

205

252

173

APT4 4+2 CHD (5-12,99) (5-12,99)

190

277

363

225

277

190

Такса

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Отказ

Под 3 дена 1 ноќ

Под 7 дена 1 ноќ

Под 14 дена 1 ноќ

Под 3 дена 1 ноќ

Под 7 дена 1 ноќ

Под 3 дена 1 ноќ

No Show

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

2 ноќи

Минимум престој

1

1

4

1

1

1

Доплата за Новогодишна вечера 120 ЕУР за возрасни и 60 ЕУР за деца од 5 до 12.99 години

Цената вклучува: користење на затворен базен, финска сауна, инфрацрвена сауна, парна бања, интернет, паркинг, трансфер до ски  лифтовите

ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =62 МКД

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 30.09.2023 20% ПОПУСТ

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 31.10.2023 15% ПОПУСТ

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 30.11.2023 10% ПОПУСТ

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Можност за плаќање од 6 до 12 рати!!!

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • за отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патувањена организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ