You are currently viewing 8МИ МАРТ 2021 – ОСТРОШКИ МАНАСТИР

8ми Март 2021 Острошки Манастир

ПРОГРАМА:

ПЕТОК 05.03.2021
Состанок на групата во 18ч на спортската сала во Битола. Патот води преку Прилеп Велес и Скопје. Се патува преку граничен премин Блаце преку Косово, Албанија и Црна Гора (само со лична карта).

 

САБОТА 06.03.2021
Пристигнување во Црна Гора во утринските часови. Групата продолжува кон Манастирот Св.Василије Острошки. Време предвидено за поклонување на моштите на Св.Василије Острошки. Ноќевање во манастирот.

 

НЕДЕЛА 07.03.2021
По утринската литургија, трансфер до центарот на Будва. Слободно време за индивидуална прошетка во бисерот на Јадранот, посета на стариот град, и можност за организиран ручек. Во договореното време со водичот поаѓање за Скопје. Пристигнување во вечерните часови.

Цена: 1600 денари

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

  • Превоз со високотуристички автобус
  • Посета на манастирот Св.Василије Острошки
  • Лиценциран пратител во текот на целото патување
  • Организација и реализацијa на аранжманот

 

Во цената не е вклучено:

  • Туристичка такса 1 евро за посета на Манастирот Острог
  • Комбињата за превоз до манастирот се плаќаат дополнително на лице место

 

Напомена:

*Се патува со лична карта или пасош

*За влез во Црна Гора не е потребен PCR тест, ниту тест за антитела

*За реализација на факултативата потребно е да бидат пријавени минимум 20 патници

*Доколку сме спречени да ја реализираме турата поради ситуацијата со која се соочуваме, уплатените средства ќе бидат рефундирани

*За време на патувањето ќе бидат запазени сите протоколи, задолжителна дезинфекција при влез во автобус, одржување на дистанца на патници кои не патуваат заедно.

*При влез во автобус задолжително мерење на телесна температура на секој од патниците, во случај на покачена телесна температура лицето нема да може да патува, согласно протоколите и препораките за меѓународен сообраќај

*За време на патувањето во автобус задолжително е носење на заштитна маска со која се покрива устата и носот.

*Патниците се должни за цело време траење на патувањето да внимаваат на својата безбедност и на безбедноста на цела група и да ги почитуваат правилата и препораките дадени од страна на водичот.