You are currently viewing PLATARIA SEASIDE RESORT 3* – Платариа 2022

PLATARIA SEASIDE RESORT 3* – Платариа 2022

PLATARIA SEASIDE RESORT 3* – Платариа  со богата вегетација и природни убавини нуди прекрасен поглед на Јонското мор. Реновиран  пролетта 2018 година. Сместено помеѓу градот Игуменица и селото Платарија, на 9 км од пристаништето Игуменица и блиску до Сивота (14 км) е иделано место за релаксација и одмор .
Гостите можат да уживаат во гастрономските деликатеси на a la carte ресторанот, како и Lounge Bar кој нуди фантастични коктели и кафиња.

PLATARIA SEASIDE RESORT 3* www.platariaresort.com
ЦЕНИ ЗА ЛИЦЕ НА ДЕН ВО ЕВРА СО ВКЛУЧЕН ПОЈАДОК
10 10.06-18.06 19.06-29.06 30.06-09.07 10.07-20.07 21.07-20.08 21.08-03.09 04.09-17.09 18.09-25.09
Deluxe Room 52 57 63 72 84 78 63 52
1 дете од 2-11.99 г. Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Family Room 55 60 65 73 83 73 65 55
Трето лице 16 16 16 16 16 16 16 16
1 дете од 2-11.99 г. Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
2 дете од 2-11.99 г. 16 16 16 16 16 16 16 16
Superior Room 46 52 57 67 78 67 57 46
Трето лице 16 16 16 16 16 16 16 16
1 дете од 2-11.99 г. Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис Гратис
Полупансион 17 17 17 17 17 17 17 17
деца од 2-11.99 г. 8.50 8.50 8.50 8.50 8.50 8.50 8.50 8.50
Минимум престој 1 2 3 3 5 3 2 1
Stayover tax 1.5 EUR за соба на ден, се плаќа на лице место
ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =62.00 МКД
Cancelled 14-28 days before check-in 50% of total amount  Cancelled 7-13 days before check-in 75% of total amount  Cancelled 1-6 days before check-in 100% of total amount Non show 100% of total amount Early departure 100% of total amount
ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 31.01.2022 15% ПОПУСТ
ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ДО 31.03.2022 10% ПОПУСТ
УПЛАТА 30% ВЕДНАШ И 70% 28 ДЕНА ПРЕД ПРИСТИГНУВАЊЕ

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Патничко осигурување
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност  по курс 1€ = 62мкд.
 • Можност за плаќање од 6 до 12 рати!!!

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ