You are currently viewing Хотел Скај Корнер – Охрид  2024

ХОТЕЛ СКАЈ КОРНЕР-ОХРИД   

ОПИС :

Хотелот Скај Корнер е супер модерен сосема нов хотел во Охрид, лоциран во центарот на градот, на само 250 метри оддалеченост од брегот на Охридското Езеро и античкиот дел од градот. Скај Корнер нуди одлично сместување во седумнаесет луксузни опремени соби.
Сите соби се со голем брачен кревет (queen size),модерно опремени,со централна клима,бесплатен и брз интернет.
Хотелот е модерно дизајниран, со внимателно одбрани елементи и детали. Освен сместувачкиот дел, „Скај Корнер“  располага со прекрасен бар – клуб на две нивоа на самиот покрив од објектот од каде се пружа уникатен поглед на крајезерскиот дел од градот и калето. Освен пијалаци и коктели, тука ќе најдете и врвни специјалитети, подготвени од светски гастрономи, внимателно послужени од обучен персонал.

СЛИКИ : 

ЦЕНОВНИК 2024

Важи за период    од   04.01.2024 – 30.04.2024

Двокреветна соба со поглед

3.720 мкд / 60

Голема двокреветна соба

4.030 мкд / 65

DeLuxe двокреветна соба

4.340мкд / 70

Стандардна соба

3.410мкд / 55

 

Важи за период  од 01.05.2024 – 15.06.2024

Двокреветна соба со поглед 4.340 мкд / 70
Голема двокреветна соба 4.650 мкд / 75
DeLuxe двокреветна соба

4.960 мкд / 80

Стандардна соба

4.030 мкд / 65

 

Важи за период  од    16.06.2024 – 15.07.2024

Двокреветна соба со поглед

4.960 мкд / 80

Голема двокреветна соба

5.270 мкд / 85

DeLuxe двокреветна соба

5.580 мкд / 90

Стандардна соба

4.340 мкд / 70

 

Важи за период  од    16.07.202424.08.2024

Двокреветна соба со поглед

5.890 мкд / 95

Голема двокреветна соба

6.200 мкд / 100

DeLuxe двокреветна соба

6.510 мкд / 105

Стандардна соба 5.580 мкд / 90

 

Важи за период  од    25.08.202410.09.2024

Двокреветна соба со поглед

4.960 мкд / 80

Голема двокреветна соба

5.270 мкд / 85

DeLuxe двокреветна соба

5.580мкд / 90

Стандардна соба

4.650 мкд / 75

 

Важи за период  од     11.09.2024 – 30.09.2024

Двокреветна соба со поглед 4.030 мкд / 65
Голема двокреветна соба 4.340 мкд / 70
DeLuxe двокреветна соба

4.650 мкд / 75

Стандардна соба

3.720 мкд / 60

 

Важи за период  од    01.10.2024 – 24.12.2024

Двокреветна соба со поглед

4.030 мкд / 65

Голема двокреветна соба

4.340 мкд / 70

DeLuxe двокреветна соба

4.650мкд / 75

Стандардна соба

3.720мкд / 60

Цените се за соба, за две лица за едно ноќевање , со вклучен ДДВ и туристичка такса.

 • Доручекот е вклучен во цената. Се служи исклучиво од 08:00 до 10:00 часот.
 • Доплата за деца до 7 години е 5€.
 • Доплата за деца над 7 до 18 години е 10€.
 • Доплата за трето возрасно лице во Large double room e 15€.
 • Доплата за трето возрасно лице  во DeLuxe double room e 15€.
 • Цените не важат за посебни датуми и настани, а хотелот го задржува правото за промена или повлекување на цените во секое време.

УСЛОВИ:
– Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на
аранжманот и копија од лична карта.
– Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
– Уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
– Секоја резервација е без рефундирање на средствата

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ