You are currently viewing ОНЛАЈН ФОРМУЛАР ЗА ПАТУВАЊЕ ВО ТУРЦИЈА
  • Post published:
  • Post category:COVID-19

Почитувани патници за влез во Турција потребно е да се пополни онлајн формулар за евиденција во неколку чекори и процедурата е следната : 

  • Образецот се пополнува 48 часа пред да патувате во Турција
  • Причината за воведување на онлајн формулар е да се евидентира локацијата на престој на патниците
  • Формуларот се состои од неколку страници и е многу лесен за пополнување.Потребно е да го внесете вашиот број на пасош,тип на превозно сретство,број на таблица од возилото со кое патувате,доколку патувате авионски број на лет и авиокомпанија,граничен премин на кој што поминувате,место каде ќе патувате во Турција со адреса од хотелот или апартманот , последна земја каде сте биле пред да патувате,име презиме адреса и слично.
  • Откако ќе го пополните формуларот ќе добиете потврда со QR – код која што ке ја добиете на вашата емаил адреса.Поради фреквентниот обем на пораки можно е да го добиете кодот веднаш а можеби и во следниот ден во нареден емаил..

Формуларот можете да го пополните на следниот линк : 

https://register.health.gov.tr/