You are currently viewing Вила Сара – Будва 2024

Вила Сара – Будва

ОПИС:

Локација: Вила Сара на 400-500 м. од Словенска плажа.  Во срцето на Јадранскиот брег на Црна Гора ве чека Будва – бисерот на ривиерата, со долга песочна плажа, а посебно позната по ноќниот живот со многу диска, кафичи, ресторани кој вашиот одмор ќе го направат незаборавен.

Соби: Располага со: 1/2 и 1/3 студија, опремени со мини кујна, тараса, twc, тв, wi-fi и клима – вклучениво цената.

Плажа: 500 метри од плажата.

ЦЕНОВНИК:

-10% попуст за резервации и уплати до 01.04.2024

Период Ноќ 1/2 студио 1/3 студио
04.06-11.06 7 45 40
11.06-18.06 7 60 55
18.06-25.06 7 80 75
25.06-02.07 7 100 95
02.07-09.07 7 120 115
09.07-16.07 7 130 125
16.07-23.07 7 140 135
23.07-30.07 7 160 155
30.07-06.08 7 160 155
06.08-13.08 7 160 155
13.08-20.08 7 150 145
20.08-27.08 7 140 135
27.08-03.09 7 110 105
03.09-09.09 6 90 80
 • Цените се во евра за  6 и 7  ноќевања –по лицебез превоз. (1еур=62ден)
 • Доплата за туристичка такса 1 € по ден по лице (во агенција) за деца до 14 год 0,5еур.
 • ЦЕНИТЕ СЕ ИЗРАЗЕНИ ВО ЕВРА ЗА УПЛАТА ВО ДЕНАРИ (1ЕВРО=62МКД)

ПРЕВОЗ:

 • Автобуски превоз: 50 €– повратен билет,35 € за деца,35 €-еден правец,25 € за деца до 12г.
 • Поаѓање: Прилеп: 00.15 ч, Битола: 01:00 ч.  Враќање: од Будва во 14:00 ч.
 • Термини на поаѓање:
  – Јуни:04, 11, 18, 25;
  – Јули:02, 09, 16, 23, 30;
   Август: 06, 13, 20, 27;
  – Септември: 0309.

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Собите се напуштаат во 9 ч, а сместувањето во 13 ч, за хигиената во студијата за време на престојат се грижат самите клиенти. Промена на постелнина на 4 дена. 

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • за отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патувањена организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ