You are currently viewing Вила Мина 4* – Охрид

Вила Мина 4* – Охрид

ОПИС:

Вила-”Мина“ е лоцирана во областа Лагадин, на само 9км од центарот на Охрид.
Mешавината на oриенталната ,медитеранската,балканската и европската култура,Ви нуди незаборавни моменти на задоволство .
Сместена во срцето на Охридското крајбрежје, каде минатото се соединува со иднината,а традицијата го допира современото живеење ги остава нашите посетители без здив. Членовите на персоналот, несомнено го носат епитетот на отвореност,трпеливост и умешност. Нивните насмевки и љубезност создаваат атмосфера на релаксација и удобност. Доколку сакате да изберете место каде што историјата одговара на гостопримството, несомнено треба да ја изберете Вила Мина. Означена со 4*, нуди: 20 студиа делукс и 8 ВИП-апартмани. Сите соби се опремени со плазма-ТВ, бесплатен интернет, кујна, клима уред, фен… Сите бањи се луксузно опремени ,што овозможуваат пријатни моменти на релаксација и уживање. Можноста да се ужива во погледот на Охридското Езеро, и  луксузноста што ја нудат нашите апартмани е специјална привилегија за нашите гости. Естетскиот изглед постигнат со внимателен избор на бои,ткаенини и мебел создаваат неповторлива атмосфера на софистицираност и удобност.

ЦЕНОВНИК:

Тип на соба: Цена по соба-ноќевање со појадок:
Двокреветна 4210 ден.
Студио ( 3 лица) 4830 ден.
Де лукс апартман-поглед планина (2+2) 5450 ден.
Де лукс апартман-поглед езеро (2+2) 6070 ден.
Едноспален апартман VIP  7310 ден.
Двоспален апартман VIP   8560 ден.

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по соба на ден
 • Паркинг
 • Интернет и ТВ

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ