You are currently viewing Винарија „Попова Кула“ – Демир Капија

Винарија „Попова Кула“ – Демир Капија

ОПИС:

Околината на Винаријата Попова Кула ви нуди можност да уживате во една поразлична приказна. Покрај тоа што имате можност да научете нешто повеќе за душата и аромите на виното,имате можност и да се поврзете со недопрената природа во околината.

Заменете го секојдневието со следниве прошетки:

 • РЕКА ДОШНИЦА – Една од најчистите реки во околината,богата со вкусна пастрмка. Реката е позната кај авантуристите и трагачите по злато, бидејќи се смета дека во минатото околу речното корито била вршена експлоатација на злато
 • ДОЛИНА НА КАКТУСИ – Долините на кактусите се дел од многуте креации на природата која несебично и ги дарила. Иако е добро познато дека кактусот е растение кое расте во пустинските делови на Мексико и САД, во Македонија како необичен природен феномен е пронајден на неколку места. Особено е впечатлива Долината на кактусите која се наоѓа во близина на напуштеното село Клисура, на околу 5 км јужно од градот Демир Капија. На јужната падина на висорамнината Краставец, еден посебен вид на џуџест кактус, кој како форма е многу редок, успеал да се прилагоди на тамошните природни климатски услови и да опстане, благодарејќи на влијанието на медитеранската клима од Егејот.
 • КАЧУВАЊЕ ПО КАРПИ- Демир Капија е едно од најдобрите места во Македонија за качување, планинарење, пешачење, риболов и други активности на отворено. Има 16 сектори за спортско искачување, повеќе од 200 правци имаат различна категорија на потешкотии.Многу карпи се наоѓаат во близина на патиштата и инфраструктурата, што овозможува брз пристап до повеќето од качувачките сектори; повеќето од нив се погодни за почетници и групи со деца. Повеќето од карпите се варовнички, но еден час оддалечени се и песочник и гранитни карпи за искачување, планинарење и касарење.
 • ТВРДИНА ПРОСЕК” – Старата градска населба, што се наоѓала на овие простори, имала посебно значајна стратегиска и воена позиција во минатите епохи. На ова упатува и присуството на цел систем на утврдувања на камените масиви од двете страни на Вардар, меѓу кои најистакнати се Марков Град и Кале-Стрезов Град од левата страна и Рамниште од десната страна на реката. Од сите нив се зачувани остатоци од бедеми. Внатрешната тврдина-акрополот на Марков Град, е изградена од големи квадери од варовник, без малтер. Наодите од керамика од класичното и хеленистичкото време и неколкуте хеленистички монети укажуваат дека таа била користена многу векови пред римската доминација. Освен историја на дофат имате и прекрасна панорама.
 • ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ – Инспирирани од прекрасната живописна природа, маркирани се десет велосипедски патеки во околината на Демир Капија за проширување на велосипедизмот во Македонија. На патот ќе ве пресретнат:водопади, карпи, дива природа, лозја, овоштарници, историски објекти.
 • ТОПЛИ ВИРОВИ НА РЕКАТА ДОШНИЦА” – Вистинско скриено богатство за посетителите – освежете се и сплотете се со природата. Пред самиот влез на р. Дошница во демиркаписката долина, реката има формирано природни вирови погодни за освежување. Водата во вировите  летно време е затоплена од сонцето, но и од акумулираната топлина од карпите коишто ги опкружуваат.  Цена за водичот за група до 5 лица е 10 евра од час.
 • ЈАВАЊЕ НА КОЊИ – Возбудлива авантура и искуство за памтење во Коњачки клуб “Adventure”. Јавањето е со инструктор и минути во кругот на прекрасниот трае 45 ранч. Цена по лице 400мкд.

ЦЕНОВНИК:

 • Едно ноќевање + дегустација на 3 вина и ордевер – Цена по лице:
  -двокреветна соба   1540 мкд
  -еднокреветна соба 1870 мкд
 • Две ноќевање + едно ноќевање гратис + дегустација на 3 вина и ордевер – Цена по лице
  -двокреветна соба 3080 мкд
  -еднокреветна соба 3740 мкд
 • Едно ноќевање + дегустација на 3 вина и ордевер+вечера (салата, г.јадење, десерт) – Цена по лице
  -двокреветна соба   2200 мкд
  -еднокреветна соба 2530 мкд
 • Едно ноќевање + дегустација на 3 вина и ордевер+вечера (салата, г.јадење, десерт)+ ручек (салата, г.јадење, десерт) – Цена по лице
  -двокреветна соба   2860 мкд
  -еднокреветна соба 3190 мкд

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок / полупансион / полнпансион по лице на ден

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

Доплата и попусти:

 • За деца до 12 години е бесплатно,
 • Деца од 12 до 18 години се доплаќа 660мкд по лице со вклучен појадок,
 • Деца од 12 до 18 години се доплаќа 1100мкд по лице со вклучен појадок и вечера,
 • Деца од 12 до 18 години се доплаќа 1100мкд по лице со вклучен појадок, ручек и вечера,
 • трето лице над 18 години се доплаќа 1320 мкд со вклучен појадок,
 • трето лице над 18 години се доплаќа 1980 мкд со вклучен појадок и вечера,
 • трето лице над 18 години се доплаќа 1980 мкд со вклучен појадок, ручек и вечера.

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ