You are currently viewing Pirin Park Hotel 5*- Сандански 2024 (24.06-11.08.2024 СЕ РЕНОВИРА)

Pirin Park Hotel 5*- Сандански 2024

ОПИС:

Парк Хотел ПИРИН” е сместен на западните падини на Пирин планина, во близина на паркот Сандански Спа, кој претставува најдобар центар во Европа за лечење на бронхијална астма. “Парк Хотел ПИРИН” е член на ланецот хотели ‘Sharlopov Hotels’ и е идеално место за оставрување на Вашите соништа, нудејќи прекрасни градини, лековита минерална вода и незаборавни погледи. Во почетокот на 2009 година од страна на Европската Спа организација хотелот ја има добиено престижната награда ‘Eurospera Wellness’, која е гаранција дека хотелот ги исполнува сите европски стандарди за велнес објекти, безбедност, врвно ниво на хигена и квалитет на услугите. Капацитет: 76 делукс двокреветни соби, 2 делукс апартмани, 4 ВИП свити, 2 претседателски апартмани, 3 алпинистички свит.

ЦЕНОВНИК:

Важност: 03.01.2024-22.12.2024 

ТИП СОБА ХОТЕЛ ПИРИН ПАРК     ЦЕНА ПО СОБ (НП) ПЕТОК-САБОТА ЦЕНА ПО СОБА (НП) НЕДЕЛА-ЧЕТВРТОК 
Двокреветна Стандард 114€ 93€
Еднокреветна Стандард 87€ 77€
Двокреветна Лукс 129€ 108€
Еднокреветна Лукс 98€ 87€
Двокреветна Супериор 144€ 124€
Еднокреветна Супериор 113€ 98€
Апартман лукс 2pax+2 160€ 150€
Апартман делукс  2pax+2 191€ 180€
Апартман Вип 2pax+2 206€ 196€
Апартман Президен 4pax+1 334€ 319€

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок/ појадок и вечера по соба
 • туристичка такса,
 • туристичко осигурување и ДДВ;
 • Интернет,
 • паркинг,
 • бесплатен шатл според распоред до центарот на градот и назад;
 • Употреба на базен со хидромасажни авиони, детски базен, џакузи;
 • Сауна-парк финска сауна, био сауна, ледена фонтана, топли кревети и клупи и област за релаксација .
 • Парк-градина со отворен базен и детско игралиште

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 • Дете од 0 до 3,99 години – бесплатно сместување во двокреветна лукс/супериор/апартман соба.
 • Дете од 4 до 11,99 години во двокреветна лукс/супериор соба  на дополнително легло 18€
 • Дете од 4 до 11,99 години во двокреветна лукс/супериор/стандард соба на редовно легло со 1 возрасен 10еур.
 • Дете над 12 години или трет возрасен во двокреветна лукс/супериор соба , на дополнително легло кога е 3-то лице во собата 28€.
 • Возрасен со две деца 4-11.99 години по цена на двокреветна соба.
 • Доплата за вечера возрасен 15€/20€
 • Доплата за вечера дете 4-11.99 години 10€
 • Доплата за вечера за дете над 12год 20€

 ПАКЕТ  6

Важност: 01.06.2024 до 20.12.2024г   за сместување на 6 ноќи или повеќе

ТИП СОБА ХОТЕЛ ПИРИН ПАРК     ЦЕНА ПО СОБA СО ДОРУЧЕК ЦЕНА ПО СОБА СО ДОРУЧЕК И ВЕЧЕРА
Двокреветна Стандард 88€ 123€
Еднокреветна Стандард 72€ 90€
Двокреветна Стандард  1+1 85€ 110€
Двокреветна Лукс  98€ 134€
Еднокреветна Лукс 77€ 95€
Двокреветна Лукс  1+1 90€ 116€
Двокреветна Лукс  2+1 116€ 160€
Двокреветна Лукс  3pax
126€ 180€
Двокреветна Супериор 108€ 144€
Еднокреветна Супериор 87€ 105€
Двокреветна Супериор  1+1 95€ 121€
Двокреветна Супериор  2+1 126€ 170€
Двокреветна Супериор  3pax 137€ 190€
Двокреветна Супериор  2+2 144€ 195€

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по соба
 • туристичка такса,
 • туристичко осигурување и ДДВ;
 • Интернет,
 • паркинг,
 • бесплатен шатл според распоред до центарот на градот и назад;
 • Употреба на базен со хидромасажни авиони, детски базен, џакузи;
 • Сауна-парк финска сауна, био сауна, ледена фонтана, топли кревети и клупи и област за релаксација .
 • Парк-градина со отворен базен и детско игралиште

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 • Дете од 0 до 3,99 години – бесплатно сместување во двокреветна лукс/супериор/апартман соба.
 • Дете од 4 до 11,99 години во двокреветна лукс/супериор соба  на дополнително легло 18€
 • Дете од 4 до 11,99 години во двокреветна лукс/супериор/стандард соба на редовно легло со 1 возрасен 10еур.
 • Дете над 12 години или трет возрасен во двокреветна лукс/супериор соба , на дополнително легло кога е 3-то лице во собата 28€.
 • Возрасен со две деца 4-11.99 години по цена на двокреветна соба.
 • Доплата за вечера возрасен 15€/20€
 • Доплата за вечера дете 4-11.99 години 10€
 • Доплата за вечера за дете над 12год 20€

 

ВЕЛИГДЕНСКИ ПАКЕТ 

Период на валидност 01.05.-06.05.2024

 ВИД НА СМЕСТУВАЊЕ   ЦЕНА ЗА 3НОЌИ ЦЕНА ЗА 4НОЌИ ЦЕНА ЗА 5НОЌИ
  ВВ НВ ВВ НВ BB HB
Двокреветна соба СТАНДАРТ   2 463 586 577 740 670 874
Двокреветна соба СТАНДАРТ  1+1 377 469 483 605 578 731
Еднокреветна соба СТАНДАРТ  1 339 400 411 493 463 554
Двокреветна соба ЛУКС 2 494 617 618 781 721 925
Двокреветна соба ЛУКС 2+1 548 700 689 894 810 1066
Двокреветна соба ЛУКС 1+1 393 485 503 626 603 757
Двокреветна соба ЛУКС  3 578 762 730 976 862 1168
Еднокреветна соба ЛУКС  1 370 431 452 534 514 616
Двокреветна соба СУПЕРИОР  2 540 663 678 843 798 1002
Двокреветна соба СУПЕРИОР 2+1 594 747 751 955 887 1143
Двокреветна соба СУПЕРИОР 1+1 416 508 534 657 642 795
Двокреветна соба СУПЕРИОР  2+2 647 831 822 1068 977 283
Двокреветна соба СУПЕРИОР 3 624 808 792 1037 938 1245
Двокреветна соба СУПЕРИОР 1 400 462 493 575 565 667
Апартман ЛУКС  2+2 649 824 979
Апартман ДЕЛУКС  2+2 695 886 1030
Апартман ВИП  2+2 710 906 1081
Апартман ПРЕЗИДЕНТ   4+1 1157 1440 1672

Цената вклучува:

 • Пакет цена по соба за 2, 3,4 ноќевања со појадок/појадок и вечера 
 • програма со музика на 3ти 4ти и 5ти во а ла карт ресторан 
 • специјална детска аниамција
 • туристичка такса,
 • туристичко осигурување и ДДВ;
 • Интернет,
 • паркинг,
 • Употреба на базен со хидромасажни авиони, детски базен, џакузи;
 • Сауна-парк финска сауна, био сауна, ледена фонтана, топли кревети и клупи и област за релаксација .
 • Парк-градина со отворен базен и детско игралиште

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 •  Дете од 0 до 3,99 години – бесплатно сместување во LUX/SUPERIOR двокреветна соба.
 • Дете од 4 до 11,99 години во LUX/SUPERIOR двокреветна соба, кога е трето лице во собата, се сместува во дополнителен кревет/софа во соодветната соба.
 • Максималното сместување во СТАНДАРДНА соба е до 2 лица. Нема можност да поставите бебешко креветче или екстра кревет.
 • Возрасен кој престојува со две деца помеѓу 4 и 11 години /вклучително/ ја плаќа сумата за двокреветна соба.

Предлог за Велигденски ручек на 05.05.2024:

 • Велигденски ручек за возрасен или дете над 12 години – 40еур
 • Велигденски ручек за дете од 4 до 11,99 години – 20еур

ПАКЕТ МАИСКИ ПРАЗНИЦИ

Период на валидност 23.05.-26.05.2024

ТИП СОБА ХОТЕЛ ПИРИН ПАРК ЦЕНА ПО СОБА (2ВВ) ЦЕНА ПО СОБА (2HB)    ЦЕНА ПО СОБА (3BB)   ЦЕНА ПО СОБА  (3HB)
Двокреветна Стандард 2ADL 278€ 360€ 387€ 509€
Двокреветна Стд-1ADL+1 231€ 292€ 331€ 423€
Еднокреветна Стд-1ADL 216€ 257€ 293€ 354€
Двокреветна Лукс-2ADL 299€ 380€ 417€ 540€
Двокреветна Лукс-2 ADL+1 334€ 437€ 471€ 624€
Двокревeтна Лукс 1АDL+1 241€ 303€ 342€ 439€
Двокревeтна Лукс 3АDL 355€ 478€ 502€ 686€
Еднокреветна Лукс-1 ADL 226€ 267€ 308€ 370€
Двокреветна Супериор-2 ADL 329€ 411€ 463€ 586€
Двокреветна Супериор-2 ADL+1 365€ 467€ 517€ 670€
Двокреветна Супериор-1ADL+1 257€ 318€ 370€ 462€
Двокреветна Супериор-2АDL+2 401€ 524€ 571€ 755€
Двокреветна Супериор-3АDL 386€ 508€ 548€ 732€
Еднокреветна Супериор-1АDL 246€ 287€ 354€ 416€
Апартман Лукс 2ADL+2 402€ 572€
Апартман Делукс 2ADL+2 433€ 618€
Апартман Вип 2АДЛ+2 473€ 680€

Цената вклучува:

 • Пакет цена по соба за 2 ноќевања со појадок/појадок и вечера и 3 ноќевања со појадок/појадок и вечера
 • туристичка такса,
 • туристичко осигурување и ДДВ;
 • Интернет,
 • паркинг,
 • Употреба на базен со хидромасажни авиони, детски базен, џакузи;
 • Сауна-парк финска сауна, био сауна, ледена фонтана, топли кревети и клупи и област за релаксација .
 • Парк-градина со отворен базен и детско игралиште

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 •  Дете од 0 до 3,99 години – бесплатно сместување во LUX/SUPERIOR двокреветна соба.
 • Дете од 4 до 11,99 години во LUX/SUPERIOR двокреветна соба, кога е трето лице во собата, се сместува во дополнителен кревет/софа во соодветната соба.
 • Максималното сместување во СТАНДАРДНА соба е до 2 лица. Нема можност да поставите бебешко креветче или екстра кревет.
 • Возрасен кој престојува со две деца помеѓу 4 и 11 години /вклучително/ ја плаќа сумата за двокреветна соба.

СЛИКИ:

Легенда:

DBL – двокреветна соба, APP – апартман, STD – студио SGL – еднокреветна соба,
BB – ноќевање со појадок, HB – полупансион ( појадок+вечера)

СПА:

 • сауна,
 • фитнес,
 • солариум,
 • масажа,
 • турска бања,
 • надворешен и внатрешен базен
 • детски базен,
 • финска сауна,
 • биосауна,
 • парни бањи – калдариум и лакониум,
 • ледена фонтана,
 • зона за релакс

Минералната вода што ја користи Парк Хотел Пирин е од изворот на Мирото:

 • Кристално чистa, безбојна, pH 7,8;
 • Вкупно минерализација – 0,590 g / l;

Паркот во Сандански е одлично место за прошетка и одмор,парк со над 200 видови медитерански растенија

 • Археолошкиот музеј со остатоци од епископската базилика и една од најбогатите збирки во Бугарија;
 • Градска уметничка галерија.

Како да стигнете до центарот на градот?

 • Парк Хотел Пирин е на 2 километри од центарот на градот Сандански. Можете да стигнете до центарот со автомобил, такси или со користење на нашиот бесплaтен трансфер.

РАЗГЛЕДИ  во близина на Сандански:

Рилскиот манастир,  еден од најголемите манастири во Бугарија. Изградена во 30-тите години на Х век. Денес Рилскиот манастир е дел од светското наследство на УНЕСКО, со својата автентична атмосфера, бесценети икони и резби, привлекува посетители од целиот свет. Рилски манастирот се наоѓа меѓу миризливи борови шуми на планината Рила, 63 км. од градот Сандански.
Мелник – “градот на виното” е најмалиот град во Бугарија со население од само 230 жители. Мелник е место со богато историско наследство, пријавен за културно-историски резерват и градски музеј. Мелник исто така е прочуен по своите висококвалитетни вина. Мелник е оддалечен 20 км. од Сандански.
Рожденски манастир, 7 км. од Мелник, е вториот по големина манастир во Бугарија по Рилскиот манастир. Со своите уникатни резби и витраж, тој е вистински ремек-дело на средниот век.
Природниот резерват Рупите со својата уникатна природа, фауна и термални извори е на само
15  км. од Сандански. Во Рупите можете да ја посетите куќата на најпознатиот бугарски пророк Ванга. Во самата близина по волјата на баба Ванѓа, во 1992 година е изграден храм-споменик “Света Петка Бугарска” – еден од 100-те национални туристички објектот во Бугарија. Рупите е кратер на угаснет вулкан. Постојат остатоци од древниот град Хераклеја Синтика.

Парк Хотел Пирин  на своите деловни гости им нуди три конференциски сали со различен капацитет:

 • Сала во Бугарија: до 260 седишта
 • Пирин сала: до 35 седишта
 • ВИП соба “Десудава”: до 14 седишта
 • Бизнис центар
 • Ние обезбедуваме личен координатор за секој од вашите настани.

Конференциските сали во Парк хотел “Пирин” се опремени со звучна техника, екрани, мултимедија, проектор, флипчарт, брз безжичен интернет. Доколку е потребна дополнителна техничка опрема и преведувачки услуги, подготвуваме дополнителна понуда согласно конкретното барање.
За секој настан обезбедуваме можности за организирање на работни и празнични ручеци и вечери, кафе паузи, коктели, организирање на тематски вечери со фолклорна програма и национална кујна, караоке забава, танц лекции, indoor и outdoor настани и други.

Приговори и поплаки:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на (представникот). Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ