You are currently viewing Viceroy 5* – Kopaonik 2021/2022

Viceroy 5* – Kopaonik 2021/2022

ПОПУСТ:

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 15.10.2021 15% ПОПУСТ

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 31.10.2021 10% ПОПУСТ

ЦЕНОНИК:

  www.viceroyhotelsandresorts.com

ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА –НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК

Тип на сместување

Лица бр.

01.12-28.12.2021

28.12-08.01.2022

08.1-25.02.2022

25.02-31.03.2022

 

Без Балкон

Со Балкон

Без Балкон

Со Балкон

Без Балкон

Со Балкон

Без Балкон

Со Балкон

NEST ROOM

2

KING ROOM

2

191

226

401

452

261

311

241

261

DOUBLE QUEEN

2/4

251

286

На барање

501

311

361

301

351

KOPAONIK SUITE

2/4

326

356

На барање

На барање

461

511

371

420

KARAMAN SUITE

2/4

391

426

На барање

На барање

562

611

451

471

Минимум престој

6

7

6

6

Во цената е вклучено:

 • Сместување на база ноќевање со појадок ( ВВ)
 • Користење фитнес центар
 • Користење базени на отворено со топла вода
 • Користење детско катче
 • WI-FI

Во цената НЕ е вклучено:

 • Туристичка такса 1 ЕУР за лице на ден,
 • деца од 7 до 15 год. 0.50 ЕУР ,
 • деца до 7 гратис ( СЕ ПЛАЌА ВО АГЕНЦИЈА )
 • Доплата за вечера 30 ЕУР за лице на ден
 • Доплата за 3-то лице во соба 50 ЕУР дневно

Доплата и попусти:

 • Деца од 0 до 6.99 години на заедничко легло со родители ГРАТИС
 • Деца од 7-14.99 години на заедничко легло со родители ГРАТИС
 • Дополнително легло во соба 50 ЕУР дневно ( за деца и за возрасни)
 •  Хотелска гаража 17 ЕУР за возило на ден

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Цените во табаелата се од информативен карактер.Поради секојдневни измени неопходно е да се провери цената пред да се направи резервација !
 • За користење на СПА центарот задолжително е закупување на некој од третманите во самиот хотел
 • Користење на СПА центарот без третмани е со предходна резервација и се плаќа на лице местож
 • Хотелот располага со соби за лица со инвалидитет

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ