You are currently viewing Wellness Hotel Bulgaria 4* – Bansko, Bugarija 2023/24

Wellness Hotel Bulgaria 4* – Bansko, Bugarija

 

ЦЕНОВНИК:

7=6 , 6=5 за период од 03.01-30.04.2024

 

ЦЕНИТЕ СЕ ПО СОБА НА ДЕН ЗА 2 ЛИЦА 

 

27.09-30.11.2023 01.12-21.21.2023 

18.03-30.04.2024

03.01-17.03.2024 

22.12-28.12.2023

29.12-02.01.2024
         
  НП ПП НП ПП НП ПП НП ПП
Двокреветна соба  ( 2+0) 82  / 90  120  115  145  150  179 
Двокреветна соба делукс 

( 2+1)

89 / 98  128  125  155 164  194 
Апартман (2+2 130   144  172  183  212  234  264 
Возрасен на дополнително легло 30    32  47  42  57  55  70 
Дете од 05-11.99 години на редовно легло со 1 возрасен / / / 15 / 15 / 15
Дете од 5-11.99 години на дополнително легло 23  / 25  35  32  43  40  50 
Дете до 04.99 години -БЕСППЛАТНО / / / / / / / /

 

Цената вклучува:

 • појадок/ појадок и вечера
 • внатрешен базен со минерална вода
 • џакузи
 • сауна
 • парна бања
 • фитнес
 • детски кат
 • ски гардеробер
 • паркинг –гаража 
 • интернет 

Цената НЕ вклучува:

 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

Доплата и попусти:

 • Новогодишна вечера : 130 евра возрасни  / 85 евра деца од 05-11.99 години .
 • Доплата за туристичка такса за возрасни и деца над 2 год. : 1€ по лице на ден

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • За отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ