You are currently viewing SU Хотел 4* – Охрид 2024

SU Хотел 4* – Охрид

ОПИС:

Су Хотелот е лоциран на самиот брег од Охридското езеро, па нуди спектакуларен поглед на стариот град и познатите историски локалитети, како Самуиловата Тврдина и црквата Св. Јован Канео. Неговата идеална позиција, која е на само 10 минути оддалечена пешки од центарот, е одлична стартна позиција за истражување на Охрид.

ЦЕНОВНИК:

Ценовник за индивидуални гости 2024 за период 03.01-31.03 и 01.11-28.12.2024

Тип на соба Тип на услуганоќевање со појадок
Economy”Двокреветна (по лице) 1.750 денари
Двокреветна со балкон(по лице) 1.850 денари
Двокреветна Смарт Де Лукс (по лице) 1.950денари
Двокреветна Superior (по лице) 2.355 денари
Стандардна Eднокреветна 2.685 денари

 

Ценовник за период од 01.04-31.05  и од 01 –31.10.2024

Тип на соба Тип на услуганоќевање со појадок
Economy”Двокреветна (по лице) 2.015 денари
Двокреветна со балкон(по лице) 2.145 денари
Двокреветна Смарт Де Лукс (по лице) 2.355 денари
Двокреветна Superior (по лице) 2.750 денари
Стандардна Eднокреветна 3.025 денари

Ценовник за период од 01.06-30.09.2024

Тип на соба Тип на услуганоќевање со појадок
Economy”Двокреветна (по лице) 2.355 денари
Двокреветна со балкон (по лице) 2.490 денари
Двокреветна Смарт Де Лукс (по лице) 2.620 денари
Двокреветна Superior (по лице) 2.950 денари
Стандардна Eднокреветна 3.290 денари

Цената вклучува:

 • Ноќевање со појадок по лице на ден
 • Интернет и ТВ
 • Туристичка такса и ДДВ се вклучени во цената

Цената НЕ вклучува:

 • Доплата за оброк :01.06-30.09.2024 – 980 мкд по лице;
 • За деца од 07-14 години се плаќа 1220 мкд
 • Доплата за оброк : 01.04-31.05.2023 ;01.10-31.10.2023 -980 мкд по лице;
 • За деца од 07-14 години се плаќа 1220 мкд
 • Доплата за оброк : 03.01-31.03.2023 ;01.11-28.12.2023 -730 мкд по лице;
 • За деца од 07-14 години се плаќа 730 мкд
 • Превоз
 • Индивидуални трошоци

СЛИКИ:

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ