You are currently viewing Zara Hotel & Spa 4* – Bansko, Bugarija 2022

ZARA HOTEL & SPA 4*

Хотел Зара & Спа е изграден 2014 год, лоциран на само 600 метри од гондолата и 500 метри од центарот на Банско. Хотелот нуди бесплатен Wi fi, секоја соба има сопствен балкон, LCD- телевизор, кабелска телевизија, фрижидер, сеф, тоалет, телефон. Некои од собите имаат и поглед на планината. Гостите можат да се релаксираат во ресторанот или во лоби барот. Во непосредна близина на хотелот се наога и маркет Керфур и Трговски центар.
Хотелот исто така нуди и фризерски салон, соба за видео игри, како и можност за изнајмување ски опрема.

Опис на собите на хотелот: два одделни или еден брачен кревет, централно греење, телевизор, телефон, електричен бокал, сеф (со доплата) интернет, тоалет, фен за коса, балкон.

Опис на Апартманите на хотелот: дневна соба со кревет-софа и една сплана, купатило со када, телефон, електричен бокал, телевизор, балкон, фен.

GPS кординати: Longitude 41.835645°; Latitude 23.476871°

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 31.10.2021 15% ПОПУСТ
ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 30.11.2021 10% ПОПУСТ
7=6, 14=12 ЗА ПРЕСТОЈ ВО ПЕРИОД ОД 01.12 ДО 27.12.2021 И ОД 03.01 ДО 10.04.2022
( ВАЖИ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ПОСЛЕ 01.11.2021)

ZARA 4*  BANSKO                                                                           www.zarabansko.com
1 01.12.2021

22.12.2021

23.12.2021

27.12.2021

28.12.2021

02.01.2022

03.01.2022

10.01.2022

11.01.2022

20.01.2022

21.01.2022

20.02.2022

21.02.2022

06.03.2022

ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА –НОЌЕВАЊЕ СО ПОЈАДОК  
STANDARD ROOM  
DOUBLE ROOM 56 71 122 78 69 78 69
SINGLE ROOM 44 56 97 62 55 62 55
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 48 61 122 67 59 67 59
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 45 57 98 63 56 63 56
DBL 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 49 62 123 68 60 68 60
LUXURY ROOM
DOUBLE ROOM 65 82 133 89 80 89 80
DOUBLE ROOM+EXTRA BED 88 112 180 121 109 121 109
SINGLE ROOM 51 65 106 71 64 71 64
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 55 70 134 76 69 76 69
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 52 66 107 72 65 72 65
DBL 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 56 71 135 77 70 77 70
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 72 92 167 99 89 99 89
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 66 83 134 90 81 90 81
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 81 104 167 112 101 112 101
DBL 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 82 105 168 113 102 113 102
DBL 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 98 125 201 135 121 135 121
DBL 3+1 CHD (0-5,99) 88 112 180 121 109 121 109
1 BEDROOM APARTMENT
APARTMENT 2AD 87 94 156 111 102 111 102
APARTMENT 2AD+EXTRA BED 118 127 211 151 139 151 139
APARTMENT 2AD+EXTRA BED [2. ADL] 148 159 265 190 175 190 175
APT2 1+1 CHD (6-11,99) 87 94 156 111 102 111 102
APT2 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 88 95 157 112 103 112 103
APT2 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 109 117 195 140 130 140 129
APT2 2+1 CHD (0-5,99) 88 95 157 112 104 112 104
APT2 2+1 CHD (6-11,99) 109 117 195 140 129 140 129
APT2 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 110 118 196 141 130 141 130
APT2 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 131 141 235 168 155 168 155
APT2 3+1 CHD (0-5,99) 119 128 212 152 140 152 140
APT2 3+1 CHD (6-11,99) 140 150 250 179 165 179 165
MAISONETTE
MEZONET 4 ADULTS 173 187 311 222 205 222 205
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED 204 220 366 262 241 262 241
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED [2. ADL] 234 253 421 301 277 301 277
MEZ4A 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 173 187 311 222 205 222 205
MEZ4 2+3 CHD (0-5,99) (6-11,99)(6-11,99) 174 188 312 223 206 223 206
MEZ4A 2+3 CHD (6-11,99) (6-11,99)(6-11,99) 196 211 351 251 231 251 231
MEZ 3+1 CHD (6-11,99) 173 187 311 222 205 222 205
MEZ4 3+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 174 188 312 223 206 223 206
MEZ 3+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 196 211 351 251 231 251 231
MEZ 3+3 CHD (6-11,99) (6-11,99)(6-11,99) 218 235 390 279 263 279 256
MEZ4 4+1 CHD (0-5,99) 174 188 312 223 206 223 206
MEZ4 4+1 CHD               (6-11,99) 196 211 351 251 231 251 231
MEZ4 4+2 CHD              (0-5,99) (6-11,99) 197 212 352 252 232 252 207
MEZ4 4+2 CHD              (6-11,99) (6-11,99) 218 235 390 279 263 279 256
MEZ4 5+1 CHD (0-5,99) 205 221 367 263 242 263 242
MEZ4 5+1 CHD               (6-11,99) 226 244 404 290 267 290 267
ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА –ПОЛУПАНСИОН
STANDARD ROOM 
DOUBLE ROOM 69 85 136 91 82 91 82
SINGLE ROOM 55 67 108 72 65 72 65
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 59 72 136 78 70 78 70
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 55 67 108 72 65 72 65
DBL 1+2 CHD (0-5,99)  (6-11,99) 59 72 136 78 70 78 70
LUXURY ROOM
DOUBLE ROOM 78 96 147 102 94 102 94
DOUBLE ROOM+EXTRA BED 106 130 195 150 127 138 127
SINGLE ROOM 62 76 117 81 74 81 74
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 67 82 147 87 80 87 80
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 63 77 118 82 75 82 75
DBL 1+2 CHD (0-5,99)  (6-11,99) 68 83 148 88 81 88 81
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 87 106 184 114 104 114 104
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 79 97 148 103 95 103 95
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 98 120 184 128 117 128 117
DBL 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 99 121 185 129 118 129 118
DBL 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 118 145 221 155 141 155 141
DBL 3+1 CHD (0-5,99) 107 131 196 151 128 139 128
1 BEDROOM APARTMENT
APARTMENT 2AD 100 118 169 120 111 120 111
APARTMENT 2AD+EXTRA BED 135 159 228 162 150 162 150
APARTMENT 2AD+EXTRA BED          [2. ADL] 171 201 288 205 190 205 190
APT2 1+1 CHD (6-11,99) 100 118 169 120 111 120 111
APT2 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 101 119 170 121 112 121 112
APT2 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 126 148 212 151 140 151 140
APT2 2+1 CHD (0-5,99) 101 119 170 121 112 121 112
APT2 2+1 CHD (6-11,99) 126 148 212 151 140 151 140
APT2 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 127 149 213 152 141 152 141
APT2 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 151 178 254 181 168 181 168
APT2 3+1 CHD (0-5,99) 136 160 229 163 151 163 151
APT2 3+1 CHD (6-11,99) 161 189 271 193 179 193 179
MAISONETTE
MEZONET 4 ADULTS 200 206 307 240 222 240 222
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED 235 267 397 282 261 282 261
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED  [2. ADL] 271 207 457 325 301 325 301
MEZ4 2+2 CHD               (6-11,99) (6-11,99) 200 206 307 240 222 240 222
MEZ4 2+3 CHD (0-5,99) (6-11,99)(6-11,99) 201 207 308 241 223 241 223
MEZ4A 2+3 CHD            (6-11,99) (6-11,99)           (6-11,99) 226 256 380 271 251 271 251
MEZ4 3+1 CHD               (6-11,99) 200 206 307 240 222 240 222
MEZ4A 3+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 201 207 308 241 223 241 223
MEZ4 3+2 CHD               (6-11,99) (6-11,99) 226 256 380 271 251 271 251
MEZ4 3+3 CHD               (6-11,99) (6-11,99)          (6-11,99) 251 284 423 301 279 301 279
MEZ4A 4+1 CHD (0-5,99) 201 207 308 241 223 241 223
MEZ4 4+1 CHD               (6-11,99) 226 256 380 271 251 271 251
MEZ4 4+2 CHD              (0-5,99) (6-11,99) 227 257 381 272 252 272 252
MEZ4 4+2 CHD              (6-11,99) (6-11,99) 251 284 423 301 279 301 279
MEZ4 5+1 CHD (0-5,99) 236 268 398 283 262 283 262
MEZ4 5+1 CHD               (6-11,99) 261 296 440 313 290 313 290
ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА –СЕ ВКЛУЧЕНО (LIGHT)
STANDARD ROOM 
DOUBLE ROOM 82 98 149 105 87 105 96
SINGLE ROOM 65 78 119 83 76 83 76
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 70 84 149 89 82 89 82
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 66 79 120 84 77 84 77
DBL 1+2 CHD (0-5,99)  (6-11,99) 70 84 149 89 82 89 82
LUXURY ROOM
DOUBLE ROOM 91 109 160 116 107 116 107
DOUBLE ROOM+EXTRA BED 124 147 216 156 144 156 144
SINGLE ROOM 72 87 127 92 85 92 85
DBL 1+1 CHD (6-11,99) 78 93 160 99 91 99 91
SGL 1+1 CHD (0-5,99) 72 87 127 92 85 92 85
DBL 1+2 CHD (0-5,99)  (6-11,99) 79 94 161 100 92 100 92
DBL 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 101 121 201 128 118 128 118
DBL 2+1 CHD (0-5,99) 92 110 161 117 108 117 108
DBL 2+1 CHD (6-11,99) 115 137 201 145 134 145 134
DBL 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 116 138 202 146 135 146 135
DBL 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 138 165 241 175 161 175 161
DBL 3+1 CHD (0-5,99) 125 148 217 157 145 157 145
1 BEDROOM APARTMENT
APARTMENT 2AD 114 131 182 138 129 138 129
APARTMENT 2AD+EXTRA BED 153 177 246 186 174 186 174
APARTMENT 2AD+EXTRA BED          [2. ADL] 193 224 309 235 220 235 220
APT2 1+1 CHD (6-11,99) 114 131 182 138 129 138 129
APT2 1+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 115 132 183 139 130 139 130
APT2 1+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 142 165 228 173 162 173 162
APT2 2+1 CHD (0-5,99) 115 132 183 139 130 139 130
APT2 2+1 CHD (6-11,99) 142 165 228 173 162 173 162
APT2 2+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 143 166 229 174 163 174 163
APT2 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 171 198 274 208 195 208 195
APT2 3+1 CHD (0-5,99) 154 178 247 187 175 187 175
APT2 3+1 CHD (6-11,99) 182 211 292 221 203 221 207
MAISONETTE
MEZONET 4 ADULTS 227 262 364 276 258 276 258
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED` 267 308 428 324 303 324 303
MEZONET 4 ADULTS+EXTRA BED  [2. ADL] 307 355 492 373 349 373 349
MEZ4A 2+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 227 262 364 276 258 276 258
MEZ4 2+3 CHD (0-5,99) (6-11,99)(6-11,99) 228 263 365 277 259 277 259
MEZ4 2+3 CHD (6-11,99) (6-11,99)(6-11,99) 256 296 410 311 291 311 291
MEZ4A 3+1 CHD            (6-11,99) 227 262 364 276 258 276 258
MEZ4A 3+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 228 263 365 277 259 277 259
MEZ4A 3+2 CHD            (6-11,99) (6-11,99) 256 296 410 311 291 311 291
MEZ4 3+3 CHD (6-11,99) (6-11,99) (6-11,99) 285 329 457 346 323 346 323
MEZ4 4+1 CHD (0-5,99) 228 263 365 277 259 277 259
MEZ4 4+1 CHD   (6-11,99) 256 296 410 311 291 311 291
MEZ4 4+2 CHD (0-5,99) (6-11,99) 257 297 411 312 292 312 292
MEZ4 4+2 CHD (6-11,99) (6-11,99) 285 329 457 346 323 346 323
MEZ4 5+1 CHD (0-5,99) 268 309 429 325 304 325 304
MEZ4 5+1 CHD   (6-11,99) 296 342 474 359 336 359 336
Такса за лице на ден 0.61 0.61 0.61 0.61 0.61 0.61 0.61
Отказ Под 7 дена 100% Под 21 ден 100% Под 30 дена 100% Под 21 ден 100% Под 21 ден 50% Под 21 ден 50% Под 21 ден 50%
No Show 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100%
Минимум престој 1 3 5 1 1 1 1
Доплата за Новогодишна вечера 70 ЕУР за возрасни и 35 ЕУР за деца од 4 до 11.99 год.  ( во главниот ресторан) и 60 ЕУР за возрасни и 30 ЕУР за

деца од 4 до 11.99 год. ( во банкет сала)

Цената вклучува: користење на затворен базен, џакузи, сауна, фитнес, парна бања,соба за релаксација,интернет и трансфер до гондолата

 

УСЛОВИ:

  • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
  • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
  • Цените се дадени во евра, уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

За отказ на резервација важат опшите услови , односно:

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

  • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
  • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
  • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ