You are currently viewing Hotel Lion 4* – Borovec, Bugarija 2023/24

Early Booking Discount понуда од Lion 4* Borovec

 

LION BOROVETS 4* BOROVETS                                                     www.hotelslion.bg

ЦЕНИ ЗА СОБА НА ДЕН ВО ЕВРА – ПОЛУПАНСИОН

1

01.12.2023
15.12.2023

16.12.2023
26.12.2023

27.12.2023
05.01.2024

06.01.2024
09.02.2024

10.02.2024
23.02.2024

24.02.2024
03.03.2024

04.03.2024
31.03.2024

DOUBLE STANDARD

DOUBLE ROOM

98

107

178

107

114

107

98

SINGLE ROOM

72

78

168

78

85

79

72

DBL 1+1 CHD (4-11,99)

84

94

154

94

100

94

87

SGL 1+1 CHD (0-3,99)

73

80

170

80

86

80

73

TWIN LARGE

DOUBLE ROOM

107

118

187

118

123

118

107

DOUBLE ROOM+EXTRA BED

148

163

257

163

170

163

148

DBL 1+1 CHD (4-11,99)

94

104

163

104

108

104

94

DBL 1+2 CHD (4-11,99) (0-3,99)

96

105

166

105

109

105

96

DBL 1+2 CHD (4-11,99) (4-11,99)

115

127

200

127

132

127

115

DBL 2 2+1 CHD (0-3,99)

109

120

109

120

124

120

109

DBL 2 2+1 CHD (4-11,99)

128

141

223

141

147

141

128

FAMILY ROOM

FAMILLY ROOM 2 ADL

126

141

222

141

152

141

126

FAMILLY ROOM 2 ADL+EXTRA BED

166

186

290

186

200

186

166

FAM2 2+1 CHD (0-3,99)

127

142

223

142

153

142

127

FAM2 2+1 CHD (4-11,99)

146

164

258

164

177

164

146

FAM2 2+2 CHD (0-3,99) (0-3,99)

128

143

224

144

155

143

128

FAM2 2+2 CHD (0-3,99) (4-11,99)

147

165

259

165

178

165

147

FAM2 2+2 CHD (4-11,99) (4-11,99)

167

187

291

187

201

187

167

FAM2 3+1 CHD (0-3,99)

167

187

291

187

201

187

167

FAM2 3+1 CHD (4-11,99)

187

209

328

209

224

209

186

1 BEDROOM APARTMENT

APARTMENT [3ADL]

211

239

345

239

249

239

211

APARTMENT [4ADL]

212

240

346

240

250

240

212

APP 2+2 CHD (4-11,99) (4-11,99)

212

240

346

240

250

240

212

APP 2+3 CHD (0-3,99) (4-11,99) (4-11,99)

213

241

347

241

251

241

213

APP 2+3 CHD (4-11,99) (4-11,99) (4-11,99)

213

241

347

241

251

241

213

APP 3+1 CHD (4-11,99)

212

240

346

240

250

240

212

APP 3+2 CHD (0-3,99) (4-11,99)

213

241

347

241

251

241

213

APP 3+2 CHD (4-11,99) (4-11,99)

213

241

347

241

251

241

213

APP 4+1 CHD (0-3,99)

213

241

347

241

251

241

213

APP 4+1 CHD (4-11,99)

213

241

347

241

251

241

213

Такса

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Вјклучена

Вклучена

Вклучена

Вклучена

Откажување резервација

Под 3 дена

50%

Под 3 дена

50%

Под 14 дена 50%

Под 3 дена

50%

Под 7 дена

50%

Под 3 дена

50%

Под 3 дена

50%

No Show

100%

2 ноќи

100%

100%

100%

100%

100%

Минимум престој

5

5

5

5

5

5

5

Цената вклучува: користење на затворен базен, финес, сауна, ски гардероба и трансфер до гондолата . За време на вечерата вклучени се пијалоци ( наливно вино и пиво, вода, сок )

Доплата за Новогодишна вечера 95 Еур за возрасни и 50 Еур за деца од 4 до 11.99 год. Паркинг со доплата на лице место.

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 30.09.2023 15% ПОПУСТ

ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА И УПЛАТА ДО 31.10.2023 10% ПОПУСТ

7=6, 10=9 , 14=12 ЗА ПРИСТИГНУВАЊЕ ПОСЛЕ 04.03.2023

ПОПУСТИТЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРААТ

ПЛАЌАЊЕ ИСКЛУЧИВО ВО ДЕНАРИ ПО КУРС 1 ЕУР =62 МКД

 

СЛИКИ:  

УСЛОВИ:

 • Резервација се прави со авансна уплата од минимум 30% од цената на аранжманот и копија од лична карта.
 • Комплетна доплата 7 дена пред поаѓање.
 • Уплата се врши исклучиво во денарска противвредност по курс 1€ = 62мкд.
 • Можност за плаќање од 6 до 12 рати!!!

ОТКАЗ НА РЕЗЕРВАЦИЈА:

 • за отказ на резервација важат опшите услови , односно:
 • за отказ до 30 дена пред патувањето се задржува 30% од сумата.
 • за отказ 29 до 15 дена пред патувањето се задржува 50% од сумата.
 • за отказ 14 до 5 дена пред патувањето се задржува 80% од сумата.
 • за отказ 5-0 дена пред патувањето се задржува 100% од сумата.

Доколку патникот се откажува од аранжманот пред почетокот на патувањето, поради причини кои не можел да ги предвиди, избегне или отстрани (болест, повреда или смрт во потесното семејство, елементарна непогода или слично), а врз основа на важечка потврда од надлежните органи, во тој случај не ги плаќа отказните трошоци по наведената скала, туку само реалните трошоци произлезени од откажувањето на аранжманот, за кои организаторот е обврзан да ги плати на крајниот давател на услугата, без право на рефундација. Доколку патникот се откажува од аранжманот по почетокот на патувањето (за време на патување или за време на престој во местото на патување), поради настани кои се резулатат на влијание на “виша сила” (воени настани, терористички акти, елементарни непогоди, сообраќајни незгоди или слично), кои ниту патникот ниту организаторот не можел да ги предвиди, избегне или отстрани, организаторот не носи одговорност ниту има обврска за поврат на средства за нереализирани услуги, освен доколку крајниот давател на услугите прифати и изврши рефундација на истите.

ПРИГОВОРИ И ПОПЛАКИ:

 • Во случај на неадекватно сместување или било кој друг проблем, се молат патниците за тоа веднаш да го известат одговорното лице на рецепцијата . Доколку проблемот не биде решен, веднаш треба за истиот да се извести ОРГАНИЗАТОРОТ НА ПАТУВАЊЕТО и уплатното место каде сте склучиле Договор за патување, за време на првиот ден од сместувањето и почетокот на ова програма. Напоменуваме дека рекламации за кои агенцијата ќе дознае на последниот ден од престојот или по враќањето на патниците, истите нема да бидат земени во предвид или разгледани.
 • Ве молиме во случај на било каков инцидент (кражба, тепачка, сообраќајна незгода….), да се обратите на надлежните инситуции во земјата на престојот. Организаторот на патувањето единствено е задолжен да Ви помогне при посредување меѓу вас и надлежните институции.
 • Составен дел од оваа програма се Општите услови на патувањена организаторот на патувањето. За сите информации дадени усмено, агенцијата не сноси одговорност. Ве молиме внимателно да ги прочитате условите на патување кои се составен дел од овој програм.

Важат Општите услови на СКТМ и Т.А. С-ТРАВЕЛ